5 Mayıs 2024

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Yeni Binası Törenle Hizmete Açıldı

Nitelikli eğitimi, katma değerli bilimsel çalışmaları ve sürdürülebilir kalkınmaya olan katkıları ile bölgesine değer katan Düzce Üniversitesi, düzenlediği törenle Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi yeni binasının açılışını gerçekleştirdi.

05 Aralık 2018 Çarşamba 08:30
771 Okunma
Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Yeni Binası Törenle Hizmete Açıldı

Açılış törenine; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, il ve ilçe protokolü, davetli konuklar, öğretim elemanları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Uslu tarafından yapılan dua ile başlayan tören programının açılış konuşmasını, Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü yaptı.
Tarihi bir güne tanıklık ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni Akçakoca’ya kazandıran başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a katkılarından dolayı Akçakocalılar adına teşekkür eden Öncü, bu önemli eserin yapımına destek olan herkese teşekkürlerini iletti.
Ülkemizde 126 devlet üniversitesi arasında 11 Siyasal Bilgiler Fakültesi olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, bu 11 Fakülte arasında Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin de yer almasının Akçakoca için iftihar vesilesi olduğunu söyledi. 26 sınıfı, 120 kişilik üç amfisi, kütüphanesi, konferans salonu ile Fakültenin eğitime hazır olduğunu dile getiren Prof. Dr. Öncü, açılışın hayırlı olmasını temenni etti.
Törende konuşan Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, dernek ve TSO ile Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kuruluşunda yoğun çaba sarf ettiklerine işaret ederek Fakültenin yüzde yüz doluluk oranıyla kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Düzce Üniversitesi’nin her zaman destekçisi olduklarını dillendiren Pazvant, emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bugünün Akçakoca için bir bayram olduğunu dile getirerek sözlerine başladı. Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kurulmasına her zaman inandıklarını dile getiren Cüneyt Yemenici, eserin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. Akçakoca’nın gelişmesi için 4 saç ayağının önemine dikkat çeken Yemenici, bunları üniversite, sanayi, tarım ve turizm şeklinde açıkladı. Üniversite ayağını olgunlaştırdıklarını kaydeden Cüneyt Yemenici, Fakültenin Akçakoca’ya kazandırılmasında büyük emekleri olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür etti.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar yaptığı konuşmada, çok önemli bir açılışta bir araya gelmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. 10 yıldır Düzce Üniversitesi’nde görev yaptığını belirten Rektör Çakar, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kuruluş süreci hakkında bilgiler paylaştı.
Düzce Üniversitesi merkez yerleşkesinde İşletme Fakültesi’nin kurulmasının ardından bu Fakültenin Akçakoca’ya taşınma talebinin, nüfus kriterinden dolayı Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleşmediğini ve Fakültenin merkez yerleşkede kaldığı bilgisini aktaran Çakar, daha sonraki süreçte YÖK’ün İşletme Fakültesi’nin taşınmasına onay vermediğini ifade etti. YÖK’le yapılan istişareler sonucunda Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kurulduğunu söyleyen Rektör Çakar, azim ve kararlılıkla sonuca ulaştıklarını vurguladı. Geçen yıl eğitime başlayan Fakültenin kurulmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Prof. Dr. Çakar, Akçakoca Yerleşkesi’nin fiziki eksikliklerini tamamlayarak yerleşkeyi bütünleşik hale getireceklerini ifade etti.
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin destekleriyle Düzce Üniversitesi’ne tahsis edilen Şakir Paşa Konağı için en kısa zamanda ihaleye çıkacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bu tarihi konağı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ile Sürekli Eğitim Merkezi alanı olarak kullanacakları bilgisini paylaştı.
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin yüksek düzeyde yönetici yetiştireceğini söyleyerek ülkemizin bu okullarla birlikte sadece Türkiye’yi değil, dünyayı yönetmeye talip olacağına işaret etti.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Akçakoca için mutlu bir gün olduğunu dillendirerek Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin şehir için gurur kaynağı olduğuna vurgu yaptı. Akçakoca’nın çok önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Dr. Zülkif Dağlı, Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulumu, Ceneviz Kalesi’nin tadilatının tamamlanması, Yukarı Mahalle Pazarı’nın turizme katkıları ile önemli gelişmeler yaşandığını sözlerine ekledi. Şehirde güzel bir sinerji yakaladıklarının altını çizen Vali Dağlı, Akçakoca Bey ve Konur Alp Gazi’nin hatırlarına sahip çıkılmasının önemine değinerek sözlerini noktaladı.
Törende, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant’a plaket takdim edildi.
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin yeni binası ziyaret edildi. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve İktisat bölümlerini bünyesinde barındıran Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, yeni binası ile idari, siyasi ve hukuki alanda ülkemizin ihtiyacı olan bürokratları yetiştirmeye devam edecek.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.