8 Mayıs 2024

Okuma-yazma Bilmeyen Kalmayacak

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarlığında Bulunan Okur-yazarlık Kursunda Öğrenim Gören Kadınları Ziyaret Etti.

04 Nisan 2018 Çarşamba 22:00
510 Okunma
Okuma-yazma Bilmeyen Kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında Düzcede çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da bu kapsamda Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarlığında açılan okuma-yazma kursunu ziyaret etti. Kursta öğrenim gören 8 kadınla tek tek ilgilenen Başkan Ay, onlarla sohbet ederek, okuma-yazma öğrenmelerinin ardından Düzce Belediyesindeki makamında kendilerini ağırlamak istediğini söyledi.

Ziyaretinin ardından bir açıklamada bulunan Başkan Ay, şunları kaydetti: Görüyorsunuz burada 69 yaşındaki teyzelerimiz okuma-yazmayı sökmeye başlamışlar. Biz de onları gördük ve çok hoşumuza gitti. Onlara okumayı öğrenin sonra belediyeye gelin çay içelim dedim çok memnun kaldılar. Biz bu şekilde bütün mahallelerimizi dolaşıyoruz. Okuma-yazma konusunda valiliğimizle beraber bir seferberlik ilan ettik. Türkiyede okuma-yazma bilmeyen kalmasın. Yaş kaç olursa olsun özellikle teyzelerimizin okuma-yazmaya verdiği önem bizleri çok mutlu ediyor. İnsanımız artık sınıf atlıyor. Ülkemizde okuma-yazma bilmeyen kalmayacak.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.