5 Mayıs 2024

Öğrenmenin Yaşı Olmadığını Kanıtladı.

Gölyaka da okuma yazma kursuna katılan 76 yaşındaki Hacer GÜL, öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtladı.

13 Şubat 2019 Çarşamba 01:30
899 Okunma
Öğrenmenin Yaşı Olmadığını Kanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Eşi Emine ERDOĞAN’ ın himayelerinde 05 Şubat 2018 tarihi itibariyle başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında İlimiz Gölyaka Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursa katılan 76 yaşındaki Hacer GÜL, kurs öğretmeni Çiğdem COŞKUN rehberliğinde okuma yazma öğrenmiş ve okumanın, öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha kanıtlamıştır. Hacer teyze yaşadığı bu büyük mutluluğun kendisi gibi çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenememiş yaşıtlarına örnek olmasını istiyor.
Ailenin en büyük çocuğu olan Hacer GÜL, 5 kardeş, diğer kardeşleri erkek. Okula gönderilmemiş, köyün öğretmeni iki kez okula kaydını yaptıysa da babası o dönemde kız çocukları okula gönderilmediği için her seferinde kaydını sildirmiş. Hacer teyzenin 3’ü kız, 1’i erkek olmak üzere 4 çocuğu, 15 torunu var. Okuryazarlık Seferberliği kapsamında İlimizde 543 kurs açılmış olup, bu kurslara 3.375’i kadın, 257’si erkek olmak üzere toplam 3.632 kursiyer katıldı.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.