7 Mayıs 2024

Öğrencilerini Mezun Etmenin Gururunu Yaşadı

Eğitim-öğretim, Bilimsel Araştırma, Sosyal Sorumluluk Ve Bölgesel Kalkınma Gibi Birçok Alanda Şehrimize Ve Bölgemize Önemli Katkılar Sunan Düzce Üniversitesi, Düzenlediği 2017-2018 Akademik Yılı Mezunları Derece Töreni İle Öğrencilerini Mezun Etmenin Gururunu Yaşadı.

28 Haziran 2018 Perşembe 21:51
471 Okunma
Öğrencilerini Mezun Etmenin Gururunu Yaşadı

Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, protokol üyeleri, öğretim elemanları ile dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program, 2017-2018 Akademik Yılı lisans mezunları birincisi olan Eğitim Fakültesi öğrencisi Fatma Zehra Arslanın açılış konuşmasıyla başladı. Üniversite dönemine veda ederek yeni bir döneme başladıklarını belirten Fatma Zehra Arslan, gençler olarak kendilerine büyük görevler düştüğünü ifade etti. Çanakkaleyi, Kurtuluş Savaşını, 15 Temmuzu kazanan ruhu koruyup bu bilinci gelecek kuşaklara aktaracaklarına vurgu yapan Arslan, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünün ilk mezunu olarak Düzce Üniversitesini ve bölümünü birincilikle bitirmekten ve Düzce Üniversitesinden mezun olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek üzerlerinde emekleri olan herkese teşekkür etti.

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, büyük bir mutluluk yaşatan bugünde, özveriyle yetiştirdikleri mezunları fedakar ailelere teslim etmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Rektör Çakar; 14 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu ve 10 meslek yüksekokuluyla, 320 yataklı hastanesi, araştırma ve uygulama merkezleri ile Düzce Üniversitesinin; bölgenin ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayan projeler geliştiren, lisansüstü tezleri ile gerçek sorunlara bilimsel çözüm alternatifleri geliştiren; rekabetçi, yeniliklere öncülük eden, girişimci, dinamik ve saygın bir yükseköğretim kurumu olduğunu vurguladı.

Düzce Üniversitesinin, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ilk sıralardaki yerini koruduğunu belirten Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ayrıca tüm üniversiteler sıralamasında geçen yıla göre beş basamak yükselerek ilk 50 üniversite arasında yer alma başarısı gösterdiğini sözlerine ekledi. Girişimcilik ve yenilikçilik endeksi sıralamasına 2017 yılında yeniden dahil olarak 35. sırada yer alan Düzce Üniversitesinin, akademik performans bazında yapılan sıralamalarda da tüm devlet üniversiteleri arasında 19. sırada yer alarak eski, köklü ve kurumsallaşmasını tamamlamış pek çok üniversiteyi geride bırakmayı başardığına da dikkat çekti.
Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Yükseköğretim Kurulu tarafından 2015 yılı Haziran ayında başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programına dahil olan Düzce Üniversitesinin, ilgili tüm aktörler ile işbirliği içerisinde sağlık alanında geleneksel ve tamamlayıcı tıp, çevre alanında da tarımsal atıkların endüstriye geri kazanımı konularına odaklanarak bölgenin adını gururla duyurduğunu dile getirdi.
Mezunların ailelerine de seslenen Rektör Çakar, Sizler yıllar önce Ülkemizin dört bir yanından gelerek bizlere kalplerinizi emanet ettiniz. Fedakarlığınız ve bizlere olan güveniniz için teşekkür ediyoruz. Mezunlarımızın kendi ayakları üzerinde duran, kendi geleceğini kuran, anne baba hakkını bilen ve gözeten, irade sahibi bireyler olmalarını diliyorum. şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yetiştirilmesinde büyük emekleri olan öğretim elemanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Çakar, Akademik çalışmaları, toplumsal yaşama katkıları ve vatanımıza duydukları bağlılık ile akademisyenlik onurunu taşıyan; gençlerimizin yaşama ve geleceğe umutla bakmalarına; bayrağımıza ve devletimize daha da bağlanmalarına vesile olan tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. dedi. Son olarak mezunlara da seslenen Rektör Çakar, Sizler 2017 yılında tamamladığımız ve hizmete açtığımız yeni spor tesislerimizi, yeni yemekhanemizi, yeni altyapı olanaklarımızı, yeni hastane binamızı hizmete sunduğumuz bir dönemde mezun oluyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda mezun olacak arkadaşlarınız da kütüphanemiz, botanik bahçemiz, yeni fakülte binalarımızın tamamlandığı bir dönemde sizlerden daha nitelikli olanaklara sahip olarak mezun olacaklar. Dilerim Üniversitemizin her yıl gelişen olanakları, mezunlarımıza yeni değerler kazandırsın ve İki günü eşit olan ziyandadır. hadisi şerifini hatırlayarak sürekli iyileşme felsefesi, gençlerimizin bundan sonraki yaşamına temel ilke olsun. Sizlerden en temel beklentimiz; ahlak, vicdan, sağduyu ve irade sahibi bireyler olarak kamu yararı gözetmeniz, devletimizin en küçük hakkını dahi korumanız ve savunmanızdır. diyerek sözlerini sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, konuşmasının ardından ülkemizde ilk kez Nüfus ve Vatandaşlık Bölümünün Düzce Üniversitesinde açılmasında ve bu yeniliğin Düzce Üniversitesi öncülüğünde ülkemize kazandırılmasında emekleri olan Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Nuri Oğuza plaket takdim etti.


Açılış konuşmalarının sonrasında Düzce Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Mezunları Derece Töreni, dereceye giren öğrencilere ödül ve hediye takdimi ile devam etti. 2017-2018 Akademik Yılı lisans mezunları birincisi olan Eğitim Fakültesi öğrencisi Fatma Zehra Arslan ve ön lisans birincisi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Seher Çakıra hediye ve plaketleri Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından takdim edildi.

Lisans mezunları ikincisi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Meryem Güzelyurt ve ön lisans ikincisi Gümüşova Meslek Yüksekokulu öğrencisi Esmanur Toruna hediye ve plaketleri Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından takdim edilirken, lisans üçüncüsü Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencisi Havva Çıvgın ve ön lisans üçüncüsü Gümüşova Meslek Yüksekokulu öğrencisi Abdullah Akbulut, hediye ve plaketlerini Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahinden alma mutluluğu yaşadı.

Programda daha sonra, Fakülteler, Yüksekokullar ve Meslek Yüksekokullarda dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri takdim edildi. Başarı sıralamasında ilk üç sıraya adını yazdıran Düzce Üniversitesi öğrencileri, akademik birim yöneticilerinden hediye ve ödüllerini alarak büyük bir sevinç yaşadı.

Hediye ve plaket takdiminin ardından, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu birincileri, yaş kütüğüne isimlerini çakarak tarihe bir not düşmüş oldu.
Son olarak hep birlikte keplerini havaya fırlatan Düzce Üniversitesi öğrencileri, mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşayarak yeni bir hayata merhaba dedi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.