5 Mayıs 2024

“Mezun Olmanın Gururunu Yaşadılar”

Ülkemize her yıl nitelikli ve donanımlı mezunlar kazandıran Düzce Üniversitesi, düzenlediği “2018-2019 Akademik Yılı Mezunları Derece Töreni” ile bir kez daha öğrencilerini mezun etmenin gururunu yaşadı.

27 Haziran 2019 Perşembe 18:30
649 Okunma
“Mezun Olmanın Gururunu Yaşadılar”

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet programına; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, protokol üyeleri, öğretim elemanları ile dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program, 2018-2019 Akademik Yılı lisans mezunları birincisi olan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Merve Koçer’in açılış konuşmasıyla başladı. Oldukça uzun ve emek isteyen üniversite yıllarının sonunda kazanmış olduğu birinciliğin heyecanını ve gururunu katılımcılarla paylaşan Merve Koçer, bu süreçte üzerinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür etti. Düzce Üniversitesi’nden edindikleri bilgilerle meslek sahibi ve lisans mezunu bireyler olarak ülkemizi gerçek hedefe kavuşturmak için sonuna kadar çaba göstereceklerine dikkat çeken Koçer, bu başarının asıl sahiplerinin hayatlarındaki karşılıksız sevginin timsali ve en büyük destekçileri aileler olduğunu ifade etti. Okul derecesi kadar değerli dostlara, güzel bir aileye ve çok kıymetli akademisyenlere sahip olmanın da önemine vurgu yapan Merve Koçer, kendilerine her zaman destek olan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.
Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, büyük bir özveri ve özenle yetiştirdikleri mezunları yeni geleceklerine uğurlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek sözlerine başladı.  Rektör Çakar; 14 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu ve 10 meslek yüksekokulu, hastanesi ve 30’dan fazla araştırma ve uygulama merkezi, 30.000 öğrencisi, 2500 akademik ve idari personeliyle Düzce Üniversitesi’nin, rekabetçi, yeniliklere öncülük eden, ilkleri başaran, girişimci, dinamik ve saygın bir yükseköğretim olduğunu vurguladı.
Türkiye’ye ve dünyaya örnek olan ilkleri ile Düzce Üniversitesi’nin, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ilk sıralardaki yerini koruduğuna ve tüm üniversiteler sıralamasında ise ilk 50 üniversite içerisinde yer aldığına dikkat çeken Çakar, Düzce Üniversitesi’nin ülkemizin en girişimci ve yenilik yeteneğine sahip 50 üniversitesinin sıralandığı, girişimcilik ve yenilikçilik endeksi sıralamasında yer alma başarısı göstererek köklü ve kurumsallaşmasını tamamlamış pek çok üniversiteyi geride bırakmayı başardığının da altını çizdi.
Düzce Üniversitesi’nin, Yükseköğretim Kurulu tarafından 2015 yılı Haziran ayında başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı kapsamında ülkemizdeki ilk beş üniversite arasına girme başarısı gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Çakar, “Üniversitemiz, Bölgemizdeki ilgili tüm aktörler ile işbirliği içerisinde sağlık alanında geleneksel ve tamamlayıcı tıp,  çevre alanında da tarımsal atıkların endüstriye geri kazanımı konularına odaklanarak bölgemizin adını gururla duyuruyor.” şeklinde konuştu.

Bu başarıları iç uyuma sahip ekip çalışmasına borçlu olduklarını dile getiren Rektör Çakar, mezunların yetiştirilmesinde büyük emek sarf eden öğretim elemanlarına da teşekkür etti. Mezunlara İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ını da armağan eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Sizlerden en temel beklentimiz; ahlak, vicdan, sağduyu ve irade sahibi bireyler olarak kamu yararı gözetmeniz, devletimizin en küçük hakkını dahi korumanız ve savunmanızdır.”  diyerek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi için önemli bir günde bir araya geldiklerini ifade ederek tüm mezunları tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.
Düzce Üniversitesi’nin; kamu-üniversite-sanayi iş birliği ve üniversite-sanayi iş birliğinde önemli aşamalar kat ettiğini ve Düzce Teknopark’ın da belirli bir düzeye ulaştığını söyleyen Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma programı ile de ivmesini hızlandırdığına işaret ederek bu başarıların kazanılmasında emekleri olan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Üniversite Yönetimine teşekkür etti. 

Düzce Üniversitesi ile birlikte; Bağımlılık, Göç, Konur Alp Gazi ve Dijital Turizm gibi konularda sempozyumlar düzenlediklerini ve iş birliği içerisinde bulunduklarını dile getiren Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, bu programların çıktılarının önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin bilimsel ve toplumsal çalışmalarda halkla iç içe olduğuna vurgu yapan Dağlı, Düzce’nin de öğrenciler için ulaşım, turizm, güvenlik gibi çok çeşitli avantajları bulunan bir şehir olduğunu sözlerine ekledi.
Açılış ve protokol konuşmalarının sonrasında program, dereceye giren öğrencilere ödül ve hediye takdimi ile devam etti. 2018-2019 Akademik Yılı lisans mezunları birincisi olan Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Merve Koçer’e hediye ve plaketi Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından takdim edildi.

Ön lisans birincisi Akçakoca Meslek Yüksekokulu öğrencisi Özlem Kılıç’a hediye ve plaketi yine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından takdim edilirken, lisans mezunları ikincisi Eğitim Fakültesi öğrencisi İrem Kaplan, hediye ve plaketini Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç’in elinden aldı.
Ön lisans ikincisi Gölyaka Meslek Yüksekokulu öğrencisi Seda Oral’a hediye ve plaketini yine Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç takdim ederken, lisans üçüncüsü Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencisi Meltem Karabaş’a hediye ve plaketini İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin takdim etti. Ön lisans üçüncüsü Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu öğrencisi Özlem Yıldırım’a ise hediye ve plaketi İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü tarafından takdim edildi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.