29 Mart 2024

DÜZCE KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ OLUYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 8 gün süren Dünya Düzce Günleri etkinlikleri kapsamında gönüllerince eğlenen ve Anıtpark meydanını dolduran Düzcelilere teşekkür mesajı yayımladı.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 13:15
167 Okunma
DÜZCE KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ OLUYOR

Başkan Özlü mesajında, Düzce’nin her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, “ Düzce, kültür ve sanat şehri haline gelecek” dedi. 
Dünya Düzce Günleri, 1-8 Ağustos tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ve konserler serisi ile gerçekleştirildi. Dünya Düzce Günleri temasıyla düzenlenen festival; eğlenceli yarışmalar, gösteriler, halk oyunları, sürpriz etkinlikler, stantların yanı sıra muhteşem konserlere de ev sahipliği yaptı. 
Dünya Düzce Günlerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Başkan Özlü, “Muhteşem bir 8 gün geçirdik. Vatandaşımızın ilgisi ve katılımı çok yüksekti. Herkese teşekkür ederim” dedi.
STANTLAR ON BİNLERCE VATANDAŞI AĞIRLADI
Türkiye’de 8 gün boyunca yapılan ilk festival olan Dünya Düzce Günleri’nde Düzce Belediyesi Kent Konseyi koordinasyonunda 58 kadın girişimci stant açarak el emeklerini satma fırsatı buldu. 
Yiyecekten el emeği nakışlara, Düzce bıçağından Düzcespor formasına, Düzce gazozundan hediyelik eşyalara kadar birçok ürün Düzceliler tarafından büyük ilgi gördü.

Ayrıca başta belediye olmak üzere birçok kurum çalışmalarını ziyaretçilere tanıtma fırsatı yakaladı. 
İlçe belediyeleri de kendi stantlarını kurarak yöresel ürünlerini vatandaşların beğenisine sundu.
KENTİN HAVASI DEĞİŞTİ
Bu yıl ilki düzenlenen Dünya Düzce Günleri kapsamında, etkinlik sahnesinde yerel ve ünlü isimler de ağırlandı. 
Kentin demografik yapısına göre birçok etnik, yerel ve ünlü sanatçıların sahne aldığı festival, şehrin havasını da bir anda değiştirdi. 

Anıtpark meydanında Spor Akademisinin kurduğu basketbol potasında spor yapan gençler, akşam da konserlerle eğlendi. Binlerce Düzceli gündüz saatlerinden itibaren Düzce sokaklarına ve Anıtpark meydanına akın etti. Esnaf da etkinliklerden dolayı gece yarısına kadar dükkânlarını açık tuttu. 
DÜZCE GÜNLERİNDE ÜNLÜLER GEÇİDİ  
Karadeniz, Rock, Rap, Pop, Türk sanat müziği ve tekno müzik olmak üzere farklı tarzlarda şarkı söyleyen sanatçıların Düzce’de bir araya geldi. 
Farklı tarzlardaki müzik insanları Düzce’de gördükleri binlerce Düzce’ye bir daha gelmek için sabırsızlandıklarını ifade etmekten geri kalmadılar. On binlerce Düzceli konser alanını doldurarak hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti. 

DÜNYA DÜZCE GÜNLERİNİN ÇITASI HER YIL YÜKSELECEK
Dünya Düzce Günleri etkinlikleri ve konserlerini yakından takip eden ve her fırsatta alanda yerini alan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce ve çevre illerden geniş bir katılımın olduğunu belirterek, “2 yıldır pandemi nedeniyle kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunamıyorduk.Düzce’mizin böyle etkinliklere ihtiyacı olduğunu biliyorduk. 
Bu amaçla yola çıkıp her Ağustos ayının birinci gününü plaka numaramız 81 ile özdeşleştirerek 8 gün sürecek Dünya Düzce Günleri’ni planladık. 
Dünya Düzce Günleri’ni, birbirinden önemli sanatçıların katılımıyla gerçekleştirdik. Geleneksel hale getireceğimiz 

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.