7 Mayıs 2024

Düzce Üniversitesi’nde Çerkez Dili ve Kültürü Günleri Etkinliği 10. Yıl Kutlama Programı Başladı

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Çerkez Dili ve Kültürü Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Çerkez Dili ve Kültürü Günleri Etkinliği 10. Yıl Kutlama Programı”nın ilk günü, gerçekleştirilen farklı etkinliklerle başladı.

26 Nisan 2024 Cuma 21:45
37 Okunma
Düzce Üniversitesi’nde Çerkez Dili ve Kültürü Günleri Etkinliği 10. Yıl Kutlama Programı Başladı

Çerkez Dili ve Kültürü Anabilim Dalı’nın eğitim-öğretime başlamasının 10. yılı nedeniyle düzenlenen program kapsamında, Adige Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davud Mamiy ve beraberindeki heyet, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’le bir araya geldi. 

Konuk Rektörü Düzce Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Sözbir, Adige Devlet Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi arasında sosyal, kültürel ve akademik alanlarda yakın ilişki ve iş birliği olduğunu belirterek bu iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini ifade etti. 

Adige Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davud Mamiy ise Düzce Üniversitesi’nde bulunduğu için büyük mutluluk ve onur duyduklarını dile getirerek, kendilerine gösterilen yakın ilgi için teşekkür etti.Makam ziyareti sonrasında Düzce Üniversitesi ile Adige Devlet Üniversitesi arasında Akademik İş Birliği Protokolü imzalandı. 

Protokol imza töreninin ardından konuk heyet, Düzce Üniversitesi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.İlk olarak Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’ni ziyaret eden Adige Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davud Mamiy ve beraberindeki heyet, daha sonra Mühendislik Fakültesi XR Laboratuvarı’nı ziyaret etti. 

Fen Edebiyat Fakültesi Dil Laboratuvarı ile devam eden ziyarette, laboratuvarın oluşturulmasındaki destekleriyle Çerkez dili ve kültürünün gelişmesine yapmış olduğu katkılarından dolayı Kuşmezoko Ömer Orman ve ailesine teşekkür belgesi takdim edildi. 

Sonrasında Düzce Üniversitesi’nin çevre ve sağlık alanlarında ihtisaslaşma programındaki en önemli merkezlerin başında gelen Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (DÜTAGAM) ziyaret eden Adige Devlet Üniversitesi heyetine, merkezin çalışma alanları ve hizmetleri noktasında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu. Ziyaretler sonrası Çerkez Dili ve Kültürü Günleri Etkinliği 10. Yıl Kutlama Programı’nın ilk günü sona erdi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.