26 Nisan 2024

Yığılcalı Arıcılar Bir İlki Daha Başardı

(dagem) Girişimleri Sonucunda Sbs Bilimsel Bio Çözümler San. Ve Tic. İleyığılca Bal-köy Kooperatifi Arasında Propolis Üretim Sözleşmesi Gerçekleştirildi.

23 Mart 2018 Cuma 20:05
713 Okunma
Yığılcalı Arıcılar Bir İlki Daha Başardı

Sözleşme imza törenine; DAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üy. Meral Kekeçoğlu, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üy. Pınar Göç Rasgele, SBS Bilimsel Bio Çözümler San. ve Tic. Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı ve Üretim Müdürü Taylan Samancı, BAL-KÖY Kooperatif Başkanı Nizamettin Kalaycı, Bal Üreticileri Birlik Başkanı Erdoğan Çıracı ve Yığılcalı arıcılar katıldı.

DAGEMin katkı ve destekleriyle imzalanan sözleşme ile propolis ve arı sütünün ilk defa ticari boyuttaki üretimi Yığılcalı arıcılar tarafından gerçekleştirilecek. Üretilen propolisler, SBS Bilimsel Bio Çözümler San. ve Tic. tarafından satın alınarak kozmetik ve ilaç sektörüne yönelik ürün üretiminde değerlendirilecek. Böylece bölge arıcıları bal dışındaki diğer arı ürünlerinden de gelir elde etme imkanına kavuşacak.
İmzalanan sözleşme ile ilgili açıklamalarda bulunan DAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üy. Meral Kekeçoğlu, eşsiz arı ekotipi nedeniyle izole bölge ilan edilen Yığılcada, BAL-KÖY Kooperatifine üye olan arıcılar tarafından organik propolis üretimi yapılacağını belirtti. Kekeçoğlu, Ülkemiz, koloni sayısı ve toplam bal üretimi bakımından dünya ikinci sırada; ancak istatistiklere bakıldığında bal dışındaki propolis, arı sütü, polen, arı zehiri gibi diğer arı ürünleri ülkemizde ticari boyutta üretilmemektedir. diyerek bu alanda çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.