19 Nisan 2024

Vali Dağlı, “Yerli ve Milli Olmak Konulu Konferansa Katıldı”

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel’in konuşmacı olarak katıldığı Düzce Üniversitesi tarafından organize edilen “Geçmişten Geleceğe Havacılığımız: Yerli ve Milli Olmak” başlıklı konferans, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

23 Kasım 2019 Cumartesi 10:00
607 Okunma
Vali Dağlı, “Yerli ve Milli Olmak  Konulu Konferansa Katıldı”

Konferansa; Vali Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, havacılık sektöründe önemli çalışmaları bulunan Nuri Demirağ’ın torunu Bilge Kum, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Dünyada satın alma bazında ülkelerin GSMH ile ilgili bilgiler paylaşarak sözlerine başlayan Halil Tokel, 2050 yılında D8 ülkelerinin birleştiğinde ekonomik olarak üçüncü, İslam ülkelerinin birleştiğinde ise birinci olabileceklerini ifade etti. Türk havacılık tarihi ve geçmişten günümüze havacılığın gelişimi ile ilgili dünyadan örnekler vererek konferansına devam eden ve günümüzde havacılık sektörünün tasarımdan üretime kadar toplumun gündemine yerleştiğini ifade eden Tokel, dünyada havacılık sektöründe sürdürülebilir olmanın önemine vurgu yaparak ülkemizin bu alanda dünyanın en iyisi olabileceğine işaret etti.
1930’lu yıllarda yan sanayisi, mühendisi, teknisyeni olmadan Nuri Demirağ gibi önemli girişimcilerin öncülüğünde dünyanın en iyi uçaklarını ürettiğimize dikkat çeken Halil Tokel, yapılan çalışmaların sürdürülebilir olmamasından dolayı ülkemizde sektörün gelişemediğini ifade etti. Son yıllarda ülkemizin ürettiği uçak ve helikopterlerden örnekler vererek, ülkemizin mühendislik ve işçilik olarak dünyanın en iyi üç ülkesinden biri olduğunun altını çizdi. Düzce’nin coğrafi yapısı, sanayisi ve üniversitesiyle havacılık sektöründe sanayi ürünleri üretebilecek potansiyeli barındırdığını ifade eden Tokel, önümüzdeki süreçte ilimizde de bu tür çalışmaların başlayabilmesi ve üreticilerin potansiyelini ortaya çıkarabilmesi için Sayın Valimizin himayesinde Düzceli sanayicilerimiz ile bir araya geleceklerini ifade etti.

2023 vizyonu doğrultusunda, hava sanayisinde yüzde yüz yerli olmamız gerektiğini dile getiren Halil Tokel, THY Teknik A.Ş.’nin yerlileştirdiği ürünler hakkında bilgiler paylaşarak konferansını sonlandırdı.
Halil Tokel’in konuşmasının ardından, Nuri Demirağ’ın torunu Bilge Kum yaptığı konuşmasında; Nuri Demirağ’ın havacılık sektöründe büyük vizyoner ve vatansever bir girişimci olduğunu, Nuri Demirağ’ın tüm sermayesini uçak sanayisine aktardığını ifade etti. Toplu iğnenin dahi üretilemediği bir dönemde A sınıfı uçak üreten Nuri Demirağ’ın gençliğe büyük bir örnek olduğunu söyleyen Bilge Kum, yerli üretimin önemini dile getirerek, dedesinin hayatından birkaç anekdot paylaştı.
Programın sonunda Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından Halil Tokel ve Bilge Kum’a katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.
Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı, her iki konuşmacıya da teşekkür ederek havacılıktaki gelişmeler hakkında güzel bir ufuk ve perspektif çizdiklerini belirtti. “İlimizde savunma sanayi alanında faaliyet gösterebilecek olan 140’ın üzerindeki firma ve Halil Bey’in de katılımı ile bir toplantı gerçekleştirerek ilimizdeki sanayicilerin ufuklarını açmış olacağız.”  ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.