20 Nisan 2024

“Uzun Bir Yolun İlk 500 Günü” Kitabı İle Basın Mensuplarının Karşısına Çıktı

Başkan Özlü, bugünden itibaren yaptığımız hazırlığın sonuçlarını göreceğiz. Düzce her alanda yapacağı ataklar ile bölgesinde parlayan, örnek gösterilen şehir olacak” dedi.

08 Eylül 2020 Salı 20:30
317 Okunma
“Uzun Bir Yolun İlk 500 Günü” Kitabı İle Basın Mensuplarının Karşısına Çıktı

UZUN BİR YOLUN İLK 500 GÜNÜ
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, göreve başladığı ilk günden bu yana yapılan çalışmaları içeren “Uzun Bir Yolun İlk 500 Günü” kitabı ile basın mensuplarının karşısına çıktı. Başkan Özlü, 500 gün içinde yapılan çalışmaların hizmet kalitesini artırma ve uzmanlaşma amacıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekerek 
"MALİ DİSİPLİN"
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye başkanlığının ilk 500 gününde yaptığı çalışmaları anlatmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Düzce Belediyesi’nde ilk olarak mali disiplin tedbirlerini hayata geçirmekle işe başladığını belirten Başkan Özlü, kurumun gelir ve gider dengesini sağlamakla birlikte uzun yıllar sonra bütçe oranının verdiği fazladan söz ederek “Bu mali tedbirler sayesinde tasarrufların hepsi vatandaşımıza kaliteli hizmet olarak yansıdı. Bütçemiz ilk defa artı verdi. Uzmanlaşmış kadrolar ve kapasitesi geliştirilmiş 5 şirketimiz ile Düzcelilerin hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.
"ÜRETEN DÜZCE"
Düzcelilerin merak ettiği tüm konulara açıklık getiren Başkan Özlü, beton santrali kapasitesinin 5 kat artırılmasından, Bahçeşehir’de gönüllülük esasına dayalı site yönetim hizmetine, Rusya’ya 4 bin ton bazalt ihracatından, Koronavirüs ile mücadele kapsamında 2 Milyon maske üretimi ve 100 bin vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanmasına, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesinden, Millet Bahçeleri, Eski Sanayi alanı taşınması ve dönüşümüne, Milli Emlak ile yapılan arazi takasları ile Şıralık Spor Kompleksine kadar merak edilen tüm konuları açıklığa kavuşturdu.

"YENİ OTOBÜSLER"
Son günlerde gündem olan, yenilenen ulaşım sistemine ilişkin de açıklamada bulunan Başkan Özlü, Ulaşım A.Ş. sisteminde vatandaş taleplerinin toplandığını ve buna göre düzenlemelerin devam edeceğini aktararak şunları söyledi:
“Yeni otobüsler için yaptığımız çalışma 12 ay sürdü. Her akşam bu konuda değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Bu hafta eleştirileri aldık düzenleme yapacağız. Hatlar güncellendiği için vatandaşların tepki vermesi normal, ancak bu sistem kusursuz bir şekilde yerine oturacak. Detayları çözeceğiz, her talebi çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Bu çalışmadan tek kuruş kazancımız yok. Tek kazancımız vatandaşımızın memnun olmasıdır. Benim çok değerli hemşehrilerimden tek ricam sabırlı olmaları ve her şikâyeti bize iletmeleridir.”

"ULAŞIM MASTER"
Ulaşım Master Planının ikinci kısmında çalışmaların devam ettiğine değinen Başkan Özlü kent içi bulvarlar ve belli saatlerde trafik yoğunluğunun yaşandığı alanlara ilişkin projelerin hazır olduğunu, yalnızca detayların inceleneceğini söyledi. Kervan Kavşağı, Fiskobirlik karmaşası konusunda projenin hazır olduğunu belirten Özlü, Karayolları’nın belediyeden ‘başlayın’ çağrısını beklediğini anlatarak şunları söyledi:
“Bu şehre ulaşım master planı ilki bitti ikinci aşamasındayız. Ulaşım ve otopark sorunlarına büyük ölçekte bakan bir plan. İBB’nin planını yapan ekiple çalıştık. Kent içi bulvarlar inşa ediyoruz. Yol açma tamam alt yapı ve asfalt kaldı. Kervan kavşağını Karayolları yatırım programına aldı. Alt geçit yapılacak. Otoban bağlantısına kadar köprü uzatılacak. Bunun bütçesi hazırlandı. Proje üzerine biraz çalışmamız gerekiyor.”
"ÇÖPTEN ENERJİ"
Türkiye’nin en modern katı atık tesisini de Düzce’de kurmaya başladıklarını ve tesisin bu yılsonunda faaliyete geçeceğini ifade eden Başkan Faruk Özlü, “Çöpler tesise girecek ve değerlendirilmemiş hiçbir şey kalmayacak. Çöpten elektrik enerjisi, gübre ve yakıt üretilecek, 100 vatandaşımıza yeni istihdam alanı açıklanacak. Düzce kazanacak, çevre kazanacak, ülkemiz kazanacak.”dedi.
"SUYA ÇÖZÜM"
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, şehirde yaşanan su sorununa değinerek, “İçme suyuna geçici bir çözüm bulduk. Kalıcı çözüm ile ilgili proje üzerinde çalışıyoruz. Yapacağımız proje ile şehrimizin 35 yıllık su ihtiyacı karşılanacak. Hemşerilerimden biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum.”diye konuştu. 
 "TEŞEKKÜR ETTİ"
 Özlü, Düzcelilere de verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Seçim kampanyamızı Düzce’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak mottosuyla başlatmıştık. Evet, Düzce de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Düzce’ye yakışan kurumsal bir yönetim anlayışı ile başlattığımız hizmet mücadelesini sadece bugünü değil, yarınları, gelecek nesilleri düşünerek sürdürüyoruz. Görev sonunda yapısıyla, dokusuyla, çehresiyle bambaşka bir Düzce’ye kavuşacağız.”dedi. 

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.