6 Mayıs 2024

Üsküplü Betim İçin Seferber Oldular

Üsküp 'te Yaşayan Ve Doğuştan Genetik Hastalığı Olan 8 Yaşındaki Soydaşımız Betim Seyfullah'a, Şifa Eli Düzce Üniversitesi Hastanesinden Uzandı.

23 Haziran 2018 Cumartesi 14:43
366 Okunma
Üsküplü Betim İçin Seferber Oldular

Türkiye Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi ve Düzce Belediyesi işbirliği ile Mart ayında, Makedonyadaki zihinsel engelli çocuklara rehabilitasyon hizmeti veren bir merkeze malzeme desteği sağlandı. Üsküpe giden heyette yer alan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakara 8 yaşındaki Betim Seyfullahın sağlık durumu iletildi ve minik soydaşımıza şifa eli, Düzce Üniversitesinden uzandı.

Makedonyadan ailesi ile Düzce Üniversitesi Hastanesine gelen Betim Seyfullah, önce Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakarla buluştu. Rektör Çakar ile bir araya gelen Betim Seyfullahın mutluluğu görülmeye değerdi. Sonra Üsküplü hastanın tedavisi için gerekli testlerin yapılması amacıyla işlemler başlatıldı.
Yapılan işlemlerin ardından Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve eşi Nursel Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi ve Hastane çalışanları, Betim Seyfullahı ziyaret etti.

Minik hastayla yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; genetik testlerin Makedonyada yapılma imkanı bulunmadığı için Betim Seyfullahın genetik testlerinin Düzce Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirileceğini ifade etti. Test ve teşhis masraflarının Düzce Üniversitesi Hastanesi ve sponsorlar aracılığı ile karşılanacağını dile getiren Rektör Çakar, Ülkemizin sosyal devlet olarak ve sağlıkta sosyal politikalar alanında ne kadar gelişmiş bir ülke olduğuna vurgu yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ise Betim Seyfullahın ailesinden hastalık süreciyle ilgili bilgiler alarak izleyecekleri test ve teşhis yöntemleriyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Düzce Üniversitesi Hastanesinin genetik testleri yapma imkanına sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Balbay, tetkik ve tanı sürecinin kendilerine emanet olduğunu söyleyerek tüm test ve tetkiklerin titizlikle yürütüleceğini ifade etti.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.