28 Mart 2024

Türkiye'nin En Modern Tesisinde Sona Yaklaşıldı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzce’nin çöp sorununa kesin ve kalıcı bir çözüm olarak bizzat takip ettiği Düzce Kapalı Entegre Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Fabrikası inşaatında çalışmalar son evresine girdi. Türkiye’nin en modern ve bölgeye de rol model olabilecek olan tesis en geç Ekim ayının sonunda faaliyete geçecek ve Düzce’nin çöp sorunu tarihe karışacak.

14 Ekim 2020 Çarşamba 00:45
290 Okunma
Türkiye'nin En Modern Tesisinde Sona Yaklaşıldı

Düzce Belediyesi ve Düzce İli Katı Atık Birliği’ne bağlı diğer belediyeler ve İl Özel İdaresi ile birlikte Sıfır Atık yaklaşımına uygun olarak inşaat çalışmaları devam eden 50 milyon TL yatırımlı Kapalı Entegre Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Fabrikasında mutlu sona iyice yaklaşıldı. 
ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİLECEK
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yapımının başladığı süreçten itibaren en ince ayrıntısına kadar ilgilendiği Türkiye’nin en modern katı atık tesisi, “Sıfır atık, doğaya saygı ve geri dönüşüm ilkeleri çerçevesinde; çöpten elektrik enerjisi, gübre ve yakıt üretecek. 
GERİ SAYIM BAŞLADI
Fabrika çalışmalarının son durumu ve hizmete giriş tarihi ile ilgili değerlendirme yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “15 Ekim’e kadar tüm çalışmaların bitirilip son bir iç test yapılması lazım. Son hazırlıklar için öngörüler 15 Ekim maksimum 20 Ekim.  Tüm testler başarılı şekilde geçildikten sonra geriye tam kapasiteli faaliyete geçmesi kalmış oluyor” dedi.
1000 TON ÇÖP 
İşletmenin faaliyete geçmesinin ardından Düzce’nin hali hazırdaki çöplerinin 1 ya da 2 vardiyada işlenebileceğini belirten Belediye Başkanı Faruk Özlü, şunları ifade etti;
“Nüfus projeksiyonuna bağlı olarak kapasite artabilir. Şu anda 300 ila 500 ton arasında çöp var. Ama 5 sene sonra 600 tona çıkarsa vardiya sayısı da artar. Tesis şu anda günlük bin ton civarında bir çöpü işleyebilecek donanımda.” 
ÇÖPTEN MİLLİ SERVETE
Geçmiş dönemlerde yaşanan çöp sıkıntısı ve gelinen süreci değerlendiren Başkan Özlü, sözlerini şu şekilde noktaladı;
“Bunca yıldır çöpler Taşköprü’ye dökülüyor. Çöpün içinde milli bir servet var. Bunlar enerjiye dönüşecek. Doğaya sızıntı suyu karışmayacak. Doğaya zarar olmadan sistematik bir şekilde tüm Düzce’nin sorunu ortadan kalkacak. Kötü görüntüler de tarihe karışacak.
 Bu saatten sonra insanların attığı çöpler kirlilik yaratacak. Düzce’nin çöp karaktirasyonuna bakıldığında böyle bir tesis başka yerde yok. Bu sözde değil özde gerçekte olan bir şeydir. Bu tesis Türkiye’ye rol model olacaktır Yakın iller bile çöpünü getirebilir. Bu da gelirin artması demektir.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.