16 Nisan 2024

TUNCAY ŞAHİN:HESAP VEREMEYECEĞİM BİR ŞEY YOK

MECLİS Başkanı Ahmet Dertli ve birlikte hareket ettiği bazı malum şahıslar tarafından iftira ve gerçek dışı iddialarla TSO’yu itibarsızlaştırma, seçimlere gölge düşürme ve algı operasyonları yaparak ahlak dışı eylemlerde bulunulduğunu hatırlatan Şahin, yargıya da yansıyan iddialarla ilgili Düzce Cumhuriyet Savcılığı’nın “soruşturmaya yer olmadığına yönelik karar verildiğini ifade etti.

29 Eylül 2022 Perşembe 16:00
162 Okunma
TUNCAY ŞAHİN:HESAP VEREMEYECEĞİM BİR ŞEY YOK

Ahmet Dertli’nin içinde yer aldığı çevrelerin, bir medya grubunu da kullanarak her türlü ahlak dışı iftira, yalan ve gerçek dışı beyanlarla odaya ve yönetim kuruluna seviyesiz ve çirkin bulunduklarını söyleyen Şahin,bu ithamlarda bulunanların tek amacı oda yönetimini ele geçirmek ve şahsi menfaatleri doğrultusunda rant elde etmektir.Aslında bunu Düzce kamuoyu bilmektedir. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımın hakkında ortaya atılan iddialarının arka planında Ahmet Dertli ve birlikte hareket ettiği şahısların kirli hesap ve oyunları vardır.Bu çirkin iftiralar konusunda yargı gereğini yapmıştır, Bu iftiraları atan şahıslar hakkında gerekli yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
 
4 yıllık görev süresi içinde yaptıkları çalışmalar ve hizmetleri sıralayan Şahin, valilik, belediye, üniversite başta olmak üzere tüm kurumlarla ve üyeleri ile uyumlu çalıştıklarını, Düzce’nin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi ve kalkınması için eğitimden tarıma, turizmden sanayiye kadar her projede yer aldıklarını vurguladı. 
Özellikle pandemi döneminde nefes ve KGF üzerinden 2,5 milyar liralık kredi kullandırmak suretiyle tüccar ve sanayiciye destek olduklarını vurgulayan Şahin, “365 oda ve borsa arasında C sınıfından A sınıfına geçen tek oda olduk.Akreditasyon sisteminde Türkiye 3.’sü olduk. Bu sadece bizim değil, üyelerimizin ve Düzce’mizin başarısıdır.  
Türkiye’de ilk Yeşil OSB kurulması için çalışma başlattık. Çilimli OSB bu kapsamda Türkiye’de bir örnektir.Yine Türkiye’de ilk örneği olan NİSGEM (Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Buradan mezun olan gençlerimiz AB ülkelerinde bile iş bulma imkanına sahip oluyorlar. Gümüşova OSB’de bizden önce 25 fabrika vardı, şimdi ise 41 fabrika oldu. İstihdam sayısını da 1400’den 3 bin 500’e çıkardık. Helen Gümüşova’da 21 adet inşaatı devam eden fabrika var. Göreve geldiğimizde odamızın fiziki koşulları iyi değildi. Odamızın iki katını yeniden modern şekilde düzenleyerek üyelerimizin hizmetine sunduk.Üyelerimizin ticari faaliyetlerine yardımcı ve destek olmak amacıyla proje ve destek ofisi kurduk. Yine üyelerimizin faaliyetlerine destek olmak amacıyla odamızın arşiv sistemini güncelleyerek dijitale dönüştürdük.Bu vesileyle üyelerimize zaman tasarrufu ve verimlilik sağladık. Düzce’de ilk defa Türk-Alman Ticaret Odasına üye olduk. Ayrıca Düzce ve odamızı İktisadi ve Kalkınma Vakfı başkanlık divanında temsil etme başarısını gösterdik. Türkiye’de ilk olan kadın emeği merkezini faaliyete sokarak, kadınlarımı iş hayatına girme ve kooperatifleşme süreçlerine destek olduk. Odamızın banka kaynaklarını 5 kat artırarak önemli tasarruf sağladık” ifadelerini kullandı. 
Tuncay Şahin basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. Ahmet Dertli’nin “Vali’ye beni kötülediler, vali de benim Gümüşova OSB yönetiminde olmamı istemedi” şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Şahin, “Biz kendisinin ismini sayın valimize yazdık. Ahmet Dertli denen arkadaş 3 yıldır burada kayyuma atanmış şirkette imza yetkisi yok. Vali bir adamla çalışacaksa GBT’sine bakıyor Bunları konuşacağına önce bir kendine bakacak neden almadıklarını” dedi.Aynı malum şahısların Gümüşova OSB’yi şikayet ettiklerini hatırlatan Şahin, “Benim Gümüşova’da bir yetkim yok. Bizleri temsilen Ümit (Ülgen) arkadaşımız orada. Buranın başında vali var.Şikayetin sonunda bize teşekkür ettiler.En ufak bir şey yok arkadaşlar” dedi.
 
Tuncay Şahin’in, konuşmasının satır başları şöyle: “Ahmet Dertli 4 Mart 2022’de malum medyaya çıktı, orada odayı methediyordu. 4 ayda ne değişti? Bir mizan almışsın, nereden fotoşop yaptığın da belli değil. Şimdi onlarla yüce adaletin önünde görüşeceğim hepsiyle, sadece bir tanesiyle değil. Zimmetmiş, ne zimmeti ya. Soruşturmaya yer olmadığına karar verdiler. Biz bu işin peşini bırakacağız zannediyor öyle mi? Bu şirket kişisel veriler kanuna tabi. Benim kapımı hiç kapalı gördünüz mü? Ben başkanım herkese eşit davranmak zorundayım. Bu kurumu korumak bizim görevimiz. Şu anda Türkiye'de koşan bir tek il var Düzce. Türkiye'nin her yerinde konuşuluyor. Bizim hesap veremeyeceğimiz 1 lira bir şey yok. Biz kendimizden eminiz. 4 sene burada Meclis Başkanlığı yapacaksın. Bir tane önergen yok. 10 gün kalmış seçime, algı yapmak için şirkette şu var, orada bu var diyorsun. Varsa gel kardeşim, sen benim arkadaşımsın, oraya gideceğine bana gelseydin. Çağırırdık bir tane mali müşavir bakardık. Yani biz bu odada hiç mi iyi bir şey yapmadık. Her akşam bir kanalda çıkıyor vır vır vır vır. Varsa bir şey git adliyeye. Düzce’ye zarar veriyor. Bundan sonra öyle değil. Bundan sonra kim ağzını açıyorsa ya yargı, ya cevap. Ben bu odanın kurumsal kimliğini, 30 tane meclis üyesinin onurunu gururunu korumak zorundayım. Sen meclisin başkanısın, benim üstümdesin. Meclis toplantısında gereğini neden yapmadın?Meclis toplantısı basına ben mi kapattım? Ahmet Dertli kapattı. Benim kapatma yetkim yok arkadaşlar. Biz yazılı önerge mi getirdik orayı kapat diye? Bizim saklı gizli bir şeyimiz yok. Ben kapatsam kendi kapımı kapatırım.Seçildiğimizde 1,6 milyon TL civarında paramız vardı. Şimdi 11 milyon TL paramız var. 2 buçuk senede biz Düzce'nin 25 yıllık geleceğini hazırladık. Gümüşova OSB’yi, 2 buçuk senede o hale getirdik.Oradaki marka değerleri 1. OSB’yi 50 kere satın alır. Bunu ben yapmadım arkadaş, hepimiz yaptık.
Benim babamın vergi numarası 1959110. Ben Ziraat Katılım'ın orada doğdum, 57 senedir caddedeyim. Ben zaten tüccar ailenin çocuğu olarak geldim. Pazartesi günü hepimiz boşa çıkacağız. Allah nasip ederse seçiliriz, Allah nasip etmezse Antep caddesine dinlerler beni. Öyle ucuz değil, bu işler. Tüm tüccar ve sanayici arkadaşlarımız neyin ne olduğunu bizden daha iyi biliyorlar.
 
Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TSO Hizmet Şirketi imza yetkililerinden Bülent Sivrikaya,hakkındaki haberlerin tamamen bir itibar suikastına dönüştürüldüğünü,odanın kurumsal olarak, kendisinin de şahsı adına bu haberi hazırlayanlar ve iftiraları atanlar ile ilgili hukuki mücadelesini sonuna kadar vereceğini vurguladı.
Benim ailem 70 yıldır Düzce’de ticaret yapıyor. Allah'ımıza şükürler olsun ki babalarımızdan, dedelerimizden soyadımızı en ufak bir leke getirmedi. Ben burada sadece Sivrikaya olarak oturmuyorum Firmamı da temsilen bulunuyorum. 70 yıllık 100 yıllık geçmişi olan bu soyadlarına leke sürmek de kimsenin haddine düşmez. 
Bunlar kutsal önemli değerler. Ama çok şükür ki eşimizden dostumuza inanılmaz destek gördük. İnanılmaz bir tepki oldu, büyüdü, karşı tarafa gitti bu tepki. Söylemek istediğim şu. Bizler tabii ki mücadelemizi vereceğiz. Ancak işin bir de şu tarafı var. Bunu da dikkate almanızı rica ediyorum. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda görev alan insanlarla ilgili sürekli bu tip haberlerin çıkması şuna sebep oluyor. Hepimizin şikayet ettiği şey aslında bu. Düzce'nin çok büyük sanayicileri var, Düzce'den çıkmış markalar var, Düzce'de yatırım yapmış çok büyük kuruluşlar ve bunların CEO’ları var. Hep diyoruz ki bu insanlar niye Düzce TSO’da aktif görev almıyorlar, niye yönetim organlarında görev almıyorlar diye. İşte bu sebeplerden dolayı görev almıyorlar. 
Siz bu seçim atmosferini bu şekilde çamurun içerisinde çekerseniz o insanlar bu mücadelenin içerisine girmek istemezler, adlarını lekelemek istemezler. Maalesef bu sebeplerden dolayı buralarda görmek istediğimiz ağabeylerimiz, büyüklerimiz, sanayiciler, yatırımcılar buralarda görev almıyorlar. Bence Düzce’ye yapılmış en büyük kötülüklerden bir tanesi budur. Ahmet Dertli’nin özür açıklamasını da çok samimi bulmuyorum. Yaptığı haberin kendisine ters etki yapacağını gördüğü için bence böyle bir açıklama yapma gereği duydu. Dolayısıyla ailemin huzursuz olmasına sebep olacak bu haberlerden sonra yapılan özrü de açıkçası kabul etmiyorum.Şirketimizle alakalı yapılan haberlerin haricinde birkaç gün öncesinde ve sonrasında da bu aynı medya grubunda, yönetim kurullarında ve meclisimizde görev yapan başka arkadaşlarımızla ilgili de haberler çıktı. Esasında seçime bu kadar kısa süre kala sürekli Ticaret Odası'nda görev yapan veya yönetimlerde görev yapan arkadaşların haber yapılması, bu haberlerin amacının ne olduğunu aslında gösteriyor.Bence kendilerini deşifre etmiş oldular. Bu haberlerin tamamı Düzce Ticaret Sanayi Odası seçimlerini manipüle etmeye yönelik hareketlerdir.”
 
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Türkan,kendisi hakkında yapılan yorumlardan dolayı üzüldüğünü,burada doğmuş büyümüş, buradaki sanat okulunu bitirmiş, burada fabrika kurmuş bir insanım. Makine imalatı yapan arkadaşlarımın çoğu beni çok iyi tanır. Benim buraya gelmemin sebebi genç kardeşlerimizi eğitmek,yetiştirmek,özellikle bayan kardeşlerimizi bu işin içerisinde çekmek. Bunun için elimden gelen gayreti sarf etmiş bir sanayiciyim. Tabii ki ticaret bu, işim ters etti, satmak zorunda kaldım. 20 sene önceki bu olayların bugün getirilip de yüzüme vurulması doğru bir davranış değil, hak değil, dürüstlük de değil, adamlık da değil. Basının önünde yok bunu almaya alışmış, bunu bilmem neye alışmış demesi benim çok zoruma gitti, iş adamlarının da zoruna gitti.Böyle şeyleri söylemeleri doğru bir davranış değil. Biz Düzce'ye hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Hiç kimseye dargın değiliz, küskün değiliz, kötü söz sahibinindir, benim değil.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.