19 Nisan 2024

Tügiad Küresel Teknolojiye Yatırım Yapacak

Tügiad Genel Başkanı Ali Yücelen, Türkiye Nin Geleceğe Yatırım Yapıp, Her Alanda Kendi Teknolojisini Yaratması Gerektiğine Dikkat Çekerek, Girişim Türk 2 İle Küresel Ölçekli Teknoloji Yaratmak İsteyen Türk Girişimcileri Destekleyeceklerini Söylerken, Tügiad Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş Da izmir Türkiyenin Kaliforniyası Olabilir Diye Konuştu.

04 Mayıs 2018 Cuma 22:25
578 Okunma
Tügiad Küresel Teknolojiye Yatırım Yapacak

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi ev sahipliğinde, TÜGİAD Girişimcilik Komisyonu ile Dijitalleşme ve Sanayi 4.0 Komisyonu koordinasyonunda, İzmir Ticaret Odası Meclis Salonunda, gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm ve Küresel Girişimcilik Panelinde İzmir ve Türkiyenin gelecek vizyonu masaya yatırıldı.
TÜGİAD Ege İzmir 2030 kapsamında gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm ve Küresel Girişimcilik Panelinde küresel gelişmeler ve Türkiyenin geleceğe nasıl hazırlanacağı ele alındı. Panelin açılış konuşmasını yapan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, Türkiyenin sadece yeni teknolojileri uygulayan olmakla kalmayıp, yeni teknolojilerin gelişmesinde rol alması gerektiğini vurguladı. Zamanını ve sermayesinin büyük bir bölümünü yeni teknolojilerin uygulanmasına ayırdığını ve inovasyonu hayatın her alanına yerleştirmeye gayret ettiğini açıklayan Yücelen sözlerine şöyle devam etti:
Dünya çok farklı konuları tartışıyor. Yapay zeka, endüstri 4.0, nesnelerin interneti gibi Biz de TÜGİAD olarak GirişimTürkü kurduk ve çok başarılı olduk; 65 üyemizin ortak olduğu ikinci girişimcilik şirketi olan GirişimTürk 2yi kurma arifesindeyiz. GirişimTürk 2 ile ülkemizdeki ve dünyadaki Türk girişimcilerinin küresel pazarda mücadele edebilecek projelerine yatırım yapıyoruz. Bunu yaparken, yatırımcı değil yönetici ortak olarak da projelerin içinde rol almaya gayret gösteriyoruz. 2017 yılında 7 ülkeye giderek teknoloji transferi ve knowhow konusunda çalışma yaptık. Sosyal medya platformunun sürekli takipçilerinin kanallar kurup kendilerini ifade edebildikleri bir dönemi yaşıyoruz.
Türkiye olarak biz bugün seçimi konuşuyor olabiliriz ama başta eğitim olmak üzere hayatın her alanını dönüştürerek çağı yakalamamız gerekiyor. Teknolojileri üretmemiz şart. Elin teknolojisi ile sanayi 4.0 bize fayda getirmez. TÜGİAD olarak hedefimiz küresel ölçekte yeni teknolojiler geliştirmek yan da geliştiren Türk gençlerine destek olmaktır.
İZMİR, TÜRKİYENİN KALİFORNİYASI OLABİLİR
TÜGİAD Ege Şube Başkanı Can Yavaş teknolojiye ve bilişime yatırım yapan firmaların kazandığını belirterek, akıllı telefonları ve yazılımlarını üreten, bunu yapacak insanları yetiştirenlerin geleceği yakalayabileceğini söyledi. ABDde Kaliforniya kentinin bilişime yaptığı yatırımla bugün dünyada söz sahibi haline geldiğine işaret eden Yavaş, İzmir de, iklimi, konumu ve eğitimli iş gücü ile Türkiyenin Kaliforniyası olabilir. Ama bunun için bir strateji belirlenip, o doğrultuda çalışmalar yapılması gerekiyor. İzmirin vizyonu buna yakışacaktır. diye konuştu.
TÜGİAD Dijitalleşme komisyonu Başkanı Murat Günenç ise, dijital dönüşümün ekonomilerin ve şirketlerin dışa bağımlılığını engellemek için bir zorunluluk olduğunu kaydetti. Bunun için eğitimin çok önemli olduğuna işaret eden Günenç, teknolojinin geldiği noktada İzmirde oturan bir kişinin sınırları aşacak küresel işletmeleri rahatlıkla kurabileceğini söyledi. İzmirin bu alanda çok öne geçebileceğinin altını çizen Günenç, bu ateşin yakılması için bir kıvılcıma ihtiyaç olduğunu vurguladı.
TÜGİAD Girişimcilik Komisyonu Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu da mevcut mesleklerin yüzde 47sinin kısa süre içinde tarih olacağını belirterek, kısır tartışmalardan uzaklaşarak, zihniyet transformasyonunu gerçekleştirerek değişime ve dönüşüme odaklanmak gerektiğini anlattı.
Açılış konuşmalarının ardından TÜGİAD Ege İzmir 2030 - Dijital Dönüşüm ve Küresel Girişimcilik Paneli, TÜGİAD Dijitalleşme komisyonu Başkanı Murat Günençin moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Dünya Ekonomi Forumu (WEF) bünyesindeki Global Shapers Türkiye Başkanı & Innovatink Şirketi Kurucusu Barış Can Üstündağ ve Global Shapers Türkiye 2017 Başkanı Onur Türk, WEFin Türkiye ve Dünya için hazırladığı Sanayi Devrimi ve İnsan İlişkisi konulu raporunu sundu. Hotel Runner Kurucuları Ali Beklen ve Arden Agopyan ise Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.