29 Mart 2024

TFF.'den "Skandal"Karar

Geçtiğimiz hafta 2. ve 3. liglerin 18 Temmuz tarihinde başlayacağını kesin bir dille açıklayan aradan bir hafta geçmeden TFF çark etti. TFF'nin yönetimi skandal bir karara imza atarak liglerin oynatılmayacağı yönünde karar verdi.

04 Temmuz 2020 Cumartesi 12:15
376 Okunma
TFF.'den

Ligin özellikle ikinci yarısında şampiyonluk parolasıyla kadroyu geliştirerek büyük maddi yatırım yaparak yola çıkan Düzcespor'u yakından ilgilendiren bu karar Spor camiasının sinir uçlarına dokunurken, kamuoyu "Böyle yönetime yazıklar olsun, bu vebalin altından kalmayacaksınız" diyerek sert sözlerle tepki gösterdi.
Şimdiye kadar Türkiye'de eşi benzeri olmayan kararlar alan Türkiye Futbol Federasyonu aldığı skandal kararla akıllara durgunluk verdi. Geçtiğimiz hafta Düzcespor'un da içinde bulunduğu 2. ve 3. liglerin 18 Temmuz tarihinde başlayacağını duyuran TFF konuyla ilgili yapılan haberlerin mürekkebi henüz kurumadan çark ederek 2. ve 3. liglerin oynatılmayacağını duyurdu. 
SÜPER LİN NEDEN OYNATILIYOR?
Spor camiasının aklıyla adeta alay edercesine alınan kararlara tepkiler dinmiyor. 2. ve 3. liglerin oynatılmaması kararını alan TFF'nin Süper lig için neden böyle bir karar almadığı, bundan kimin ne menfaat sağladığı merak konusu olurken 1999 Depremleriyle büyük yara alan ve ardından 2.ligden 3. Lige ardından Amatör lige kadar düşen Düzcespor’da “yeni bir çıkış ve yeni bir heyecanı yakalamışken” alınan bu karar Düzce kamuoyunda büyük şok etkisi yaratmasının yanında halkın ciddi anlamda tepkisine neden oldu.
TFF'DEN ŞU AÇIKLAMA YAPILDI
TFF'den yapılan açıklamada, TFF Başkanı Nihat Özdemir, başkan vekilleri Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımıyla Riva'da bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.
Kulüplerin toplantıda, liglerin oynanmamasını talep edip, tescil konusunu TFF Yönetim Kurulu'na bıraktığı belirtilerek, "Kulüp temsilcileri ile karşılıklı mutabık kalındığı üzere, söz konusu talebi TFF Yönetim Kurulu değerlendirmiş olup, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynatılmamasına karar vermiştir. TFF'nin liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Kararın kulüplerimiz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz." ifadeleri kullanıldı.
NE OLACAK BU KADAR EMEK?
Mart ayında Korona Virüs pandemisi nedeniyle tatil edilen Lig nedeniyle Düzcespor'da futbolcular ve yönetim evlerine gönderilmiş, ancak idmanlara online olarak devam edilmişti. TFF ilk olarak liglerin Haziran ayında başlayacağını duyurmuş, Düzcespor antrenörü Mustafa Sarıgül Mayıs ayında takımı tesislerde toplamıştı. 
TFF dalga geçercesine aldığı kararlar silsilesini sürdürerek liglerin Haziran'da başlamayacağını duyurması ile Futbolcular tekrar evlerine gönderilmişti. TFF'nin iş bilmez yönetimi ani bir kararla 18 Temmuz'da liglerin başlayacağını yeniden açıkladı ve futbolcular ve teknik heyet yeniden tesislerde toplanarak çalışmalara başlamıştı.
Bu son alınan karar ile liglerdeki kalan 6 maçın oynanmayacağı duyuruldu. Büyük bir emek sarf edilerek büyük heyecanla maçların başlayacağını bekleyen Düzcespor taraftarı bu haberle adeta şoke girdi. Büyük bir maddi yükün altına giren Düzcespor yönetimi bu kararla büyük “şaşkınlık” yaşarken sarf edilen çaba ve harcanan paraların nasıl telafi edileceği bilinmezliğini koruyor.
Öte yandan Düzce kamuoyu böyle skandal bir karara imza atan TFF Yönetiminin aldığı “bu skandal karardan bir an evvel vazgeçtiğini açıklamasını” bekliyor.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.