28 Nisan 2024

SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL ULAŞIM PLANI PROJESİ AÇILIŞI YAPILDI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ nün girişimleri ile hazırlanan Düzce Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi açılış etkinliğinde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Sadece ülkemize değil coğrafyamıza ve dünyaya hizmet edecek işler yaptık. Ülkemizin en batısına ne yapmışsak, en doğusuna en kuzeyine en güneyine de aynı şeyleri yapma gayreti içerisinde olduk” derken Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise projeyi kısa üre içinde başarıyla tamamlayacaklarını belirterek, kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve geri çevirmeyen Bakan Uraloğlu’ na teşekkür etti.

08 Ocak 2024 Pazartesi 16:15
102 Okunma
SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL ULAŞIM PLANI PROJESİ AÇILIŞI YAPILDI

Düzce Belediyesinin hazırladığı ve Avrupa Birliği fonlarından faydalanmaya hak kazanan ‘Düzce Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi düzenlenen açılış etkinliği ile gerçekleştirildi.1 Milyon 350 bin Euro hibeli projenin Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ev sahipliğinde Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde düzenlenen açılış etkinliğine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’un yanı sıra Düzce Valisi Selçuk Aslan, Avrupa Birliği Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Sorumlusu Christian Ballard, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile protokol üyeleri ile basın mensupları katılım sağladı.

Açılış konuşması için kürsüye ilk olarak çıkan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan, projenin genel hatlarına yönelik bilgilendirme de bulunurken, Avrupa Birliği Enerji,Çevre ve İklim Değişikliği Sorumlusu Christian Ballard ise AB olarak bu tarz projelerin öneminden ve Türkiye genelindeki büyük şehirlerde yapılan proje çalışmalarından örnekleri paylaştı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kürsüye çıkmasının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılında sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Düzce inşa etmek adına hayata geçirilen ‘Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesinin’ başlangıç etkinliği için şehre geldiğini söyledi.

BAKAN URALOĞLU;“SADECE ÜLKEMİZE DEĞİL COĞRAFYAMIZA VE DÜNYAYA HİZMET EDECEK İŞLER YAPTIK”
“Düzce Belediyesinin yönettiği projenin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” cümleleriyle konuşmasını sürdüren Bakan Uraloğu, son 21 yıl
içerisinde Türkiye’ye birçok yatırım yaptıklarını ifade ettiği konuşmasının devamında şunları dile getirdi;“Özellikle ulaşım ve alt yapı noktasında 
birçok projeyi hayata geçirdik.Bu projelere baktığımız zaman sadece ülkemize değil coğrafyamıza ve dünyaya hizmet edecek işler yaptık. İdareci olarak, 
mühendis olarak yaptığımız işlerden gurur duyduk. Ülkemizin en batısına ne yapmışsak, en doğusuna en kuzeyine en güneyine de aynı şeyleri yapma gayreti içerisinde olduk. Son olarak yaptığımız 1915 Çanakkale köprüsü gerçekten bir mühendislik eseri.
85 milyona gelmiş ülkemizin yüzde 93’ü artık il merkezlerinde yaşıyor. Bizde illerimizi, yerleşim yerlerimizi bu artan nüfus ihtiyacını karşılayacak 
şekilde mutlaka elden geçirmemiz gerekir. Hepimizin evimizden çıktığımızda ilk karşılaştığımız ulaşımdır. Dolayısıyla bu ulaşım problemini her ilin 
ihtiyacına her ilin coğrafyasının müsaade ettiği ulaşım şekline göre çözmemiz gerekir. Bu vesile ile yapılmış olan bir projenin tanıtımının sizlerle 
başlangıcını yapmış oluyoruz. Ben bu projeden ötürü Düzce Belediyesini ve Başkanımızı tebrik ediyorum.

BAŞKAN ÖZLÜ, “PROGRAMI BAŞARIYLA TAMAMLAYACAĞIZ”
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planının Düzce için çok kıymetli olduğunu ve bu programı çok önemsediklerini ifade ederek, “Ulaştırma Bakanlığımızın kıymetli mensupları ve arkadaşlarımız bu program için çalıştalar. Bugün Türk Lirası üzerinden maliyeti yaklaşık 44 Milyon TL olan bir hibe programı.İnşallah bu programı 18 ay gibi bir süre içerisinde başarıyla tamamlayacağız” dedi.

“SAYIN BAKANIMIZ BİZİ HİÇ GERİ ÇEVİRMEDİ”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na, ne zaman talepte bulunsa kendilerini boş çevirmediği için özel teşekkür eden Başkan Özlü,şunları dile getirdi;“Kendisi Karayolları Genel Müdürüyken ne zaman kapısına gitsem, ne zaman bir talepte bulunsam bizi geri çevirmedi. Her gün Bahçeşehir bağlantı yolunu kullanıyorum, ne zaman oradan geçiyor olsam Bakanımızı hatırlıyorum. O yolun asfaltlanması Sayın Bakanımızın sayesinde oldu.
Düzce'de trafik yükünün yoğun olduğu, Çoban, Öztürkler ve Kervan Kavşağı'nı rahatlatacak olan Melen Boyu Çevre yolunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın Genel Müdürlüğü döneminde projelendirildi ve bugün inşaatı devam ediyor. Melen yolu çevre yolu bittiğinde şuanda trafik sıkışıklığı yaşadığımız 3 kavşakta büyük bir rahatlama olacak. 
Ereğli,Alaplı, Zonguldak, Akçakoca tarafından gelen araçlar Melen boyundan Düzce'nin içine girmeden yoluna devam edecek. Değerli bakanıma teşekkür ediyorum, bizi hiç bir zaman kırmadığı için. Bu projenin önümüzdeki dönemlerde daha büyük projelerin temel taşı olmasını temenni ediyorum.”

KEŞİR’DEN BAŞKAN ÖZLÜ’YE DÜZCE TEŞEKKÜRÜ
Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün 5 yıllık belediye tecrübesi sırasında Düzce’nin çehresini değiştirmesine tanıklık ettiklerini söyleyerek gayretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

VALİ ASLAN, ÇALIŞMADAN ÖTÜRÜ BAŞKAN ÖZLÜ’YÜ TEBRİK ETTİ
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce’nin nüfus yoğunluğundan bahsederek,göçlerle bu yoğunluğun arttığını, bu açıdan ulaşımın planlanmasının bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü bu çalışmadan ötürü tebrik etti.
Programın ilk bölümü protokol konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Programın öğleden sonraki bölümünde ‘Düzcenin Sürdürülebilir Geleceği ve Kentsel Hareketlilik Planlaması: Uzmanlardan Yansımalar’ paneli yerli ve yabancı panelistlerin katılımı ile yapılacak.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.