25 Nisan 2024

STK’lardan TFF’ye Tepki Düzcespor’a Destek

Düzce’de Sivil Toplum Kuruluşları, Türkiye Futbol Federasyonunun almış olduğu karar doğrultusunda Düzcespor Kulübü dahil tüm kulüplerin haklarını korumak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

14 Temmuz 2020 Salı 13:00
284 Okunma
STK’lardan TFF’ye Tepki Düzcespor’a Destek

Düzcespor Şıralık tesislerinde düzenlenen toplantıya Düzcespor Kulübü Başkan Vekili Zekeriya Korkmaz, , eski Düzcespor başkanlarından mali müşavir Belediye meçlis üyesi Bayram Ali Kubilay Yeşilay Şube Başkanı Av. Arb. Ali Dilber, Düzce Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, İstanbul Düzceliler Derneği Başkanı İlyas ÇelebiDüzcespor Kulübü yönetim kurulu üyeleri ve esnaf odalarının yönetimleri katıldı.
Düzcespor Kulübü Başkan Vekili Zekeriya Korkmaz, Düzcespor Kulübü’nün bu sene lige hem ruhen hem madden hazır olduğunu belirterek TFF’nin aldığı karar Düzcespor ve diğer tüm takımların haklarını yediğini bu nedenle de tahkime başvurduklarını söyledi. Tahkime gideceklerini belirten Korkmaz, TFF’nin skandal kararının ardından mahkemeye başvurarak TFF’ye manevi tazminat davası açan Av. Ali Dilber ve Düzcespor kulübü eski Başkanı Bayram Ali Kubilay’a teşekkür etti. 
Korkmaz; “Baştan beri savunduğumuz şey maçların oynanmasıydı. Ancak adaletin böyle sağlanabileceğine inanıyorduk. Ama maalesef TFF iki kere verdiği karardan vazgeçti. Biz şimdi federasyonu zorlamaya çalışıyoruz. Birçok kulüp mahkemeye verdi. Bizde bu konuda deneyimli bir avukat arkadaşı bularak mahkemeye vermiş bulunmaktayız. Maalesef Düzcespor’un hakkının yendiğine inanıyoruz. Kamuoyuna belirli bir şey açıklanmadığı için bizler de çok zor durumda kalıyoruz. Kamuoyuna bu durumu izah edemiyoruz. Kulüp yönetimi olarak her zaman adaleti istedik. Maçlar oynansın, hakkımız ne ise onu kabul edelim.  6 maç kalırken kulüpler birliği imza topladı. Biz o imzayı da vermedik. Bunu getirdiler TFF’ye sundular. Ve böyle bir karar alındı. Federasyona diyoruz ki, bu aldığınız karardan mümkünse vazgeçin. Sesimizi her yere duyurmaya çalışıyoruz. Bu konuda Düzce kamuoyu çok üzgün. Sivil toplum örgütleri bugün buradalar.

Bu konuda toplumu bilinçlendirmek ve bazı konuları anlatabilmek için bir araya geldik. Tahkime yasal itirazımızı yaptık. Süreç bir hafta sürecek. En kısa zamanda cevap vereceklerini düşünüyoruz. Bizimle birlikte Karabük, Tokat, Manisa ve bilhassa 2. lig takımları itirazlarını yapıyorlar. Bu süreçte averajla bile kalanlar var. Onlar böyle bir şey olacağını hiç beklemiyordu. Bütün kulüpler hayal kırıklığına uğradı ama kulüplerin bir araya gelmesinde zorluk çekiyoruz. Onlarla da tek tek görüşüyoruz. Takımlara geç kalmamalarını söylüyoruz. Bazı kulüpler karara tepkilerini gösteriyorlar. Ankara Demirspor Play Off oynamayacağını, Karabük mahkemeye vereceğini, Urfa oynamayacağını söyleyerek tepki gösteriyorlar. Pandemi başlarken seyircisiz olarak Serik Belediyespor ile maç oynayıp, berabere kaldık. Bu süreçte Düzcespor 5. sıradaydı. Korona Virüs’ten dolayı maçlar iptal olunca berabere kaldığımız Serik maçının ardından 6. sıraya düştük. Play-Off oynama şansını kaybettik. Madem maçlara ara verilecekti, bize Serik Belediyespor ile neden maç oynatıldı?”  diye konuştu.
HUDER Düzce Şube Başkanı Avukat Ali Dilber kameraların karşısına Eski kulüp başkanı Bayram Ali Kubilay ile birlikte geçti. TFF'ye 1 TL'lik tazminat davası açan ikiliden Ali Dilber şu ifadeleri kullandı; “"Biliyorsunuz Pandemi sürecinin ilk başlarında biz playoff potasındaydık o dönem bir maç oynatıldı ve biz 5. sıradan 6. sıraya düştük. Ondan sonra da oynanmamasına karar verildi. Düzcespor üyesi olarak biz de buna tepki olarak onursal mücadele başlattık ve manevi tazminat davası açtık.

Bu bizi incitti diye yaptık. Burada oynanmasına karar verdiyseniz oynatacaksınız. Oynatmama kararı nedeniyle Düzcespor'a haksızlık yapıldı. Hiç oynanmasaydı biz zaten playoff'taydık. Her bir Düzceli manevi tazminat davası açabilir, böyle bir hakkı var. Biz Düzceli olarak ve Düzcespor üyesi olarak üzüntü duyarak tepkimizi koyduk. Dilekçemiz TFF'nin önüne gidecek." İfadelerinde bulundu.
Eski Düzcespor başkanlarından Bayram Ali Kubilay ise Düzcespor için her zaman mücadelemizi sürdüreceğini ifade etti.
Düzce Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı konuşmasında, “"Düzcespor'un yaşadığı mağduriyet nedeniyle buraya geldik. Düzcespor sadece Düzce'nin değil tüm bölgenin markası, Düzcespor esnafın markası, Düzcespor çatısı altında birlik beraberlik var. Burada konuşmayanlar, görüşmeyenler, siyasi olarak ayrı olanlar Düzcespor şemsiyesi altında birleşti.

Gökhan Kapoğlu ve yönetimiyle birlikte Düzcespor'a daha çok destek olmak adına hep yanında olmaya gayret ettik. Bir maç oynamasaydık 5 olacaktık. Pandemi döneminde oynadığımız maçta berabere kalarak playoff potasından çıktık. TFF Bize haksızlık yaptı, bu kararın biran önce düzeltilmesi gerekiyor. Bugün yaşanan durumun başka manası var bizim açımızdan. Düzcespor kulübü son dönemde yeni yönetimle aldığı sinerjiyi görerek bu cümleleri kuruyorum. Hakkımız geri verilmeli. Düzcenin birlik beraberliğine hiçbir şekilde zarar vermemelerini rica ediyorum. Düzcespor kaldığı yerden maçlarını oynasın. Eminiz ki Düzcespor maçları oynarsa üst lige çıkacaktır" dedi.
TFF’nin aldığı karardan vazgeçerek Düzcespor’a haklarını geri vermesi gerektiğini belirten İstanbul Düzceliler Derneği Başkanı İlyas Çelebi, “Keşke bugünlere kalmasaydık. Daha güzel günlerde konuşsaydık. TFF’yi Düzcemiz için aldığı olumsuz kararı bende kınıyorum. Tekrar bu karadan vazgeçip hakkımızın verileceğini düşünüyorum” dedi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.