29 Mart 2024

Sokak Hayvanları Bakımevinin Kanatları Altında

Düzce Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevi, sokak hayvanlarının tedavisi ve rehabilitelerini sürdürmeye devam ediyor. Merkezde 2021 yılının ilk 3 ayında 73 hayvan sahiplendirilirken, 335 kısırlaştırma olmak üzere toplam 1736 sokak hayvanı ise çeşitli tedavilerle sağlıklarına kavuşturuldu.

13 Nisan 2021 Salı 16:00
243 Okunma
Sokak Hayvanları Bakımevinin Kanatları Altında

Düzce Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevi, yüzlerce sokak hayvanının tedavisi ve rehabilitesinin sürdürüldüğü, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla bölgeye hizmet etmeye devam ediyor.

Sokak hayvanlarını korumaya yönelik yaklaşım, proje ve çalışmalarını özenle sürdüren Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kurtsuyu bölgesinde bulunan Merkez de sokak hayvanları tedavisini sağlarken, sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalmasının önüne geçmek amacıyla kısırlaştırma işlemlerine de devam ediyor.

335 KISIRLAŞTIRMA, 1736 TEDAVİ

Veteriner İşleri Müdürlüğü, merkez genelinde 2021 yılının ilk 3 ayında yaptığı çalışmalarda 335 köpeğin kısırlaştırılmasını sağlarken, 680’i parazit tedavisi 1056’sı ise normal tedavi olmak üzere toplam 1736 sokak hayvanının ise tedavilerini başarılı şekilde gerçekleştirdi.

2 TON KURU MAMA HAYVANLARLA BULUŞTURULDU

Yıl boyunca sokak hayvanlarını unutmayan ve yemleme çalışmalarını titizlikle yerine getiren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış şartlarında yem bulmakta zorlanan can dostların yanında olmayı sürdürdü. Ekipler, yoğun kar yağışının yaşandığı dönemlerde sıklıkla sahaya inerek hayvanların soğuk havalardan etkilenmemeleri adına besin değeri yüksek kuru mamalar ve vitamin karışımı hazırlayarak sürekli rut oluşturdu. Sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen yemleme çalışması neticesinde toplam 2 ton kuru mama hayvanlarla buluşturuldu.

EKİPLER HER YERDE SOKAK HAYVANLARININ YANINDA

Yılın ilk 3 aylık periyodunda merkezde ki hayvanların kısırlaştırma, tedavi, bakım ve yemleme çalışmalarının yanında, sokaklarda bulunan tüm hayvanların ihtiyaçlarını da karşılama yönünde planlamayla hareket eden Veteriner İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda şehrin belli noktalarına yerleştirilen beslenme odaklarının temizlik, bakım ve mama takviyeleri de düzenli olarak gerçekleştirmeye devam etti.

SATIN ALMAYIN SAHİPLENİN

‘Satın alma sahiplen’ sloganıyla başlatılan barınaktan hayvan sahiplenilmesine yönelik çalışmaların da sürdürüldüğü merkezde, talep halinde hayvan severlerle sokak hayvanları buluşturulmaya devam ediyor. Barınaktan hayvan sahiplenilmesi yönünde hayvan severlere çağrıda bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2021 yılının ilk 3 ayında 73 hayvanın sahiplenildiğini, sahiplenilen hayvanların barınakta bulunan tüm sokak hayvanları gibi gerekli tedavi ve aşılarının yapılarak yeni sahiplerine teslim edildiğini aktardı.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.