29 Mart 2024

Sektörün İhtiyaçları Değerlendirildi

Düzce Müsiad Organizasyonu İle Düzenlenen yerli Danışmanlık Ve Eğitimde Markalaşma Toplantısı Düzce Valisi Zülkif Dağlı Ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ayın Katılımıyla Yapıldı.

02 Nisan 2018 Pazartesi 11:42
706 Okunma
Sektörün İhtiyaçları Değerlendirildi

Yerli üretime katılımı arttırmak ve bu konuda yapılması gerekenleri ele almak için MÜSİAD Düzce Şubesi tarafından Yerli Danışmanlık ve Eğitimde Markalaşma konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, MÜSİAD Düzce Başkanı İsa Şengüloğlu ve dernek üyeleri katıldı.
Toplantıda yerli üretimin önemine değinen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı; İlimizde çok önemli bir toplantının yapıldığını görüyoruz. MÜSİADın Koltuk sevdalısı bir kurum olmadığını 1990 yılından beri gözlenmektedir. Bugün burada ülkemiz için hep birlikte neler yapabiliriz bunu konuşacağız. Bilgi çağındayız ve bu çağın önemi büyüktür. Bilgi ve teknoloji ayrılan paranın önemi de büyüktür. Bu nedenle katma değeri çok yüksek bir sanayiyi ilimize kazandırmaya çalışıyoruz ifadelerine yer verdi.

Düzcede faaliyet gösteren organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda çalışan sendikalı işçiler konusuna değinen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da yaptığı konuşmada; İktisat ve işletme bilen arkadaşlar ilimizde çok fazla iş yapmıyorlar. İşin boyutları büyüdüğü zaman işin içinden çıkılamıyor. Bu konunun değerlendirilmesi gerekiyor. Diğer bir konu ise işçi ve işveren ilişkisi. Sendikalaştırılan işçilere olumlu yaklaşılmıyor. Genelde sendikalı işçiler için sendikaların işverenlerden aldıkları ücretler çok yüsek. Çok yüksek paralar alınıyor. Sendikaların aldıkları paraları nerelerde kullanıldığının araştırılması gerekiyor dedi.

MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsa Şengüloğlu da günün anlam ve önemini değerlendirdiği konuşmasında; İçinde bulunduğumuz süreç çok önemlidir. Bu günlerde milli silahların önemini daha iyi anlamış durumdayız. Tehlike unsurları her geçen gün artarak devam ediyor. Ülkemizin öncelikle kendi kültürel ve tarihsel değerlerini öne alması zorumluluktur. Eğitim kalitesini uluslararası aşamaya çıkarmaya çalışmalıyız. Belli sayıda özel eğitim kurumları markalaşma sürecine girmiştir. Bunun temel nedeni bilginin uzmanlığın yeterince devreye konulmamasıdır. Özel eğitim kurumları geleceğe kaygıyla bakmaktadır şeklinde konuştu.
Toplantı, açılış konuşmalarının ardından MÜSİAD Danışmanlık ve Eğitim Sektör Kurulu Başkanı Salim Çam moderatörlüğünde Yerli Danışmanlık ve Eğitimde Markalaşma konulu oturum düzenlenerek sektörün ihtiyaçları ve temsilcilerin talepleri değerlendirilmesi ile devam etti.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.