19 Nisan 2024

Rektör Demircan Çakar Çalışan Basın Emekçilerini Unutmadı

Çağdaşlığın, demokrasinin ve yaşam hakkının en temel unsurlardan biri olan haber alma özgürlüğünün vazgeçilmez temsilcileri gazeteciler, mesleğini icra etmek adına her türlü zorluklara göğüs gererek, kamuoyunu bilgilendirmek gibi önemli bir görevi üstlenmişlerdir.

08 Ocak 2021 Cuma 17:30
285 Okunma
Rektör  Demircan Çakar Çalışan Basın Emekçilerini Unutmadı

Gazeteciler tanık olduğu olaylar hakkında yazdığı haberler, çektiği fotoğraf ve videolarla birlikte kamuoyunu bilgilendirmenin yanında, gelişmeleri ve değişimleri arşivleme gibi önemli bir görevi de yürütmektedir. 
Milletimiz için dönüm noktası sayılacak 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve hain darbe girişimleri gibi tarihi olaylar karşısında kamuoyunu bilgilendiren basın mensubu gazeteciler, milletimizi düşmanlara karşı örgütlenerek bağımsızlığımızın kazanılmasında ve sürdürülmesinde önemli görevler yerine getirmişlerdir.
Hayatının her döneminde basınla yakından ilgilenen, toplumu bilgilendirmede ve harekete geçirmede basının önemini vurgulayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele Dönemi’nde gazetecilere ayrı bir yer ayırarak, Savaş sürecinde ve Anadolu’ya gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında yanından ayırmadığı basın mensupları hakkında; “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” diyerek basının ne denli önemli olduğunu vurgulamıştır.
Düzce Üniversitesi olarak tüm basın yayın organı çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımızla kutluyoruz.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.