10 Mayıs 2024

ÖLÇÜ VE TARTI ALETİ KULLANICILARININ DİKKATİNE

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince, ölçü ve tartı aleti kullanıcılarının (Masa terazileri, ibreli teraziler, elektronik teraziler, kantarlar, yüksek çekerli basküller, pirinç ve dökme kilolar, ağaç metreler, hububat ölçekleri, akaryakıt sayaçları ve ölçekleri, LPG sayaçları, hassas teraziler ve tartı aletleri) iki yılda bir “Periyodik Muayene”, tamir ve ayar sonrası ise 15 gün içerisinde “Tamir ve Ayar Sonrası İlk Muayene” yaptırmaları zorunludur.

12 Ocak 2024 Cuma 19:30
87 Okunma
ÖLÇÜ VE TARTI ALETİ KULLANICILARININ DİKKATİNE

Muayeneleri yapılmamış, damga süresi geçmiş, damgası kopmuş ve bozulmuş, periyodik muayene için zamanında müracaat edilmemiş ölçü ve tartı aletlerinin kullanılması, alım satım yerlerinde bulundurulması halinde idari ve yasal işlem yapılacaktır. (3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 15. ve 16. maddeleri)

A) Periyodik Muayene Başvuruları

Periyodik muayene için müracaat etme süresi her yıl 1 Ocak – 29 Şubat tarihleri arasındadır. Bu tarihler arasında başvuruların yapılması gerekmektedir.

2000 kilograma kadar, pazar yerlerindeki tüm teraziler ve İl sınırları içerisindeki tüm Mekanik Teraziler için bulundukları yerin Belediye Başkanlıklarına,·  2000 kilograma kadar I. II. III. ve IV. sınıf Elektronik Teraziler için İlimizde bulunan Yetkili Muayene Servislerine,· 2000 kilogram ve üzeri yüksek çekerli kantarlar için Türk Standardları Enstitüsüne (TSE), Tüm akaryakıt ve LPG sayaçları, Lastik Hava Basıncı Ölçüm Cihazları, Adblue sayacı ve Akaryakıt Ölçü Kapları için Türk Standardları Enstitüsüne (TSE) müracaat edilmesi gerekmektedir.

B) Tamir ve Ayar Sonrası İlk Muayene Başvuruları

Ayrıca tamir ve ayarı yapılıp damga sökme tutanağı düzenlenen tartı aleti ve yüksek çekerli kantarlar için 15 gün içerisinde Tamir ve Ayar Sonrası İlk Muayenelerini Yetkili Muayene Servislerine yaptırmaları gerekmektedir.

İlgililerin mağdur olmamaları için ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene müracaatlarını 1 Ocak - 29 Şubat günü mesai bitimine kadar yapmaları gerekmektedir.  Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler, Düzce Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün 444 61 00 numaralı telefonlarını arayabilirler.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.