8 Mayıs 2024

Okul Öncesi Göz Tedavisinin Okul Başarısı İçin çok Önemli

Sakarya Marmara Göz Merkezinden Doç.Dr. Yıldırım Bayezıt Şakalar okul öncesi göz tedavisinin okul başarısı için çok önemli olduğunu, çocuklarda astigmat, miyop ve hipermetropun aileler tarafından fark edilmediğinde çocukların okul başarısını olumsuz olarak etkilediğini belirtti.

17 Eylül 2019 Salı 23:00
802 Okunma
Okul Öncesi Göz Tedavisinin Okul Başarısı İçin çok Önemli

Sakarya Marmara Göz Merkezi’nden Doç.Dr. Yıldırım Bayezıt Şakalar  okul öncesi göz tedavisinin okul başarısı için çok önemli olduğunu, çocuklarda  astigmat, miyop ve hipermetropun aileler tarafından fark edilmediğinde çocukların okul başarısını olumsuz olarak etkilediğini belirtti.
Okulda başarısız olan ve ders yapmayı istemeyen çocuklarda ailelerin  ilk aklına gelmesi gereken ihtimalin göz hastalıkları olması gerektiğini belirten Doç.Dr. Yıldırım Bayezıt Şakalar , ailelerin çocuklarını özellikle okul öncesinde ve okul dönemlerinde düzenli olarak göz muayenesi yaptırmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.
“Okul öncesinde 5 - 6 yaştan erken dönemde, bebek ve çocuklarda göz muayenelerinin   hastalıkların erken tanı ve tedavisinde  önemli fayda sağlar.
Belirgin bir göz sorunu olmasa bile çocukların doğumdan sonra , 1-3 ve 5 yaşlarında i göz muayenesi yapılması gerekmektedir. Aileler bu konuda son derece dikkatli ve bilinçli olmalıdır. Ayrıca bu konuda öğretmenlere de  büyük görev düşmektedir. Okul başladığında çocuğunuz okula gitmek , ödevlerini yapmak ve des çalışmak istemiyorsa tembellikle suçlamadan önce mutlaka göz ile ilgili bir sorunu olup olmadığını öğrenmek için gözlerini muayene ettirmek gerekmektedir.
Aksi takdirde  ilerledikçe tedavisi mümkün olmayan ya da kalıcı hasarlara yol açabilen rahatsızlıklar oluşabilir.”

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.