28 Mart 2024

"Öğretmenim Yanıbaşımda"

Salgın hastalık sürecinde eğitim öğretime verilen zorunlu arada Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) tarafından "Öğretmenim Yanı Başımda" projesi başlatılarak, öğrencilerin sosyal, psikolojik ve akademik gelişimleri için öğretmenler, rehberliğini yaptıkları sınıflardaki öğrencileri ve velileri belirli aralıklara arayarak destek veriyorlar.

18 Haziran 2020 Perşembe 12:15
723 Okunma

Salgın hastalıkla mücadele sürecinde öğrencilerin evde eğitimleri devam etti. Bu süreçte MEM "Öğretmenim Yanı Başımda" projesi ile okullardaki öğretmenler ile birlikte tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesi ve velilerle güçlü işbirliği kurularak, okul-toplum birlikteliğinin sağlanması, sürecin en verimli şekilde değerlendirilmesi ve salgına karşı duyarlı bir şekilde mücadele edilmesi amaçlandı.
Proje kapsamında öğrencilerin sosyal, psikolojik ve akademik gelişimleri için öğretmenler, rehberliğini yaptıkları sınıflardaki öğrencileri ve velileri belirli aralıklarla arayarak destek verdiler. 
Yine proje kapsamında öğretmenler, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerle ders işlemeye devam ettiler. 
Gerek EBA üzerinden canlı ders uygulamaları ile gerekse farklı programlar kullanılarak eğitim öğretimin devamlılığı sağlandı. Evinde bilgisayarı, televizyonu olmayan öğrencilere bilgisayar desteği de verildi.
 
Bu süreçte; 8. ve 12. sınıfta okuyan öğrencilere gönüllü öğretmenlerin katılımı ile yürütülen proje kapsamında ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencilerine yönelik yaprak testler hazırlandığı, internet site üzerinden erişime açıldığı belirtilerek; dijital ortamda okulların aracılığıyla öğrencilere ulaştırıldığı ifade edildi.
Düzce Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından her sınıf seviyesinde, her dersten işlenen ve işlenecek konuları kapsayacak şekilde Kazanım Tarama Testleri hazırlandığı; Ölçme Değerlendirme Merkezinin web sayfasında "Kazanım Tarama Testleri" alanında yayınlandığı açıklandı.

Bakanlık tarafından hazırlanan soru paketlerinin basıldığı,internet erişimi olmayan dezavantajlı öğrencilere okulların ve öğretmenlerin aracılığı ile ulaştırıldığı dile getirildi.
 ÖĞRENİM YANIBAŞIMDA 
Yine “Öğretmenim Yanı Başımda Projesi” kapsamında bazı gönüllü öğretmenler, yapılan canlı ders ve diğer uygulamalara imkânsızlıklar nedeniyle katılamayan öğrencilere GEZİCİ KÜTÜPHANE mantığı ile rehberliğini yaptıkları öğrencilere ev ev kitap dağıtımını gerçekleştirdiler.
Özellikle LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere sorular hazırlayarak, evlerine ulaştırdılar. 
Rehber öğretmenler, uzaktan eğitim döneminde takip ettikleri problemli öğrencilerle sürekli irtibat halinde kalırken, tüm öğrenci ve velilerin okul rehber öğretmenine her an ulaşabilecekleri Psikososyal Destek sistemi kuruldu. 
Öte yandan çalışma kapsamında, psikolojik destek almak isteyen öğretmen, öğrenci, veli ve tüm vatandaşlara verilen hizmet devam ediyor.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.