18 Nisan 2024

MERAKLI VE İCATÇI OLMALIYIZ”

HEDEF “MUCİT ÇOCUKLAR” YETİŞTİRMEK

06 Aralık 2019 Cuma 19:15
682 Okunma
MERAKLI  VE  İCATÇI  OLMALIYIZ”

*100 ADET BİLİM SETİ DAĞITILDI *
Fibrobeton fabrikası “Düzce Bilim Seferberliği” etkinliğinde, mucit çocuklar “Young Guru Academy” (YGA) ‘nın geliştirdiği bilim setini kullanarak özgün icatlarını  okul salonunda yapılan gösteri ile izleyicilerin beğenisine sundular. 
Düzce Fibrobeton fabrikası toplumsal gelişmeyi sağlamak, sosyal sorumluluk projelerine  desteklerini arttırmak gibi projelerin yanı sıra  bu kez de bilim ve teknoloji sevdirmeyi amaçlıyor. 
 
Şükran -  Sedat Şenkardeşler Ortaokulu toplantı salonunda, Fibrobeton’un bilim seferberliği etkinliği yapıldı. Mucit çocuklar,bilim setlerini kullanarak geliştirdikleri özgün icatlarının gösterisini okul atölyesinde  yaptı. 
“Bilim Seferberliği” kapsamında ortaokul öğrencilerinin faydalanacağı toplam 100 adet bilim seti YGA iş birliği ile Düzce’de 10 ayrı okula gönderildi.  
Dağıtılan bilim setlerinin Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar ile Harvard ve MİT üniversiteleri Profesörü Mehmet Toner’inde aralarında bulunduğu Türk bilim insanlarında danışmanlığında hazırlanan bilim setleri,okul müfredatına giren robotik ve kodlama eğitimi için öğrencilere gerekli materyaller sağlıyor.
Bu proje YGA nın Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar içerisinde bulunan sürücüsüz otomobil büyük ilgi gördü.

“GELECEĞE GÖNÜLLÜYÜZ”
Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener “ders gibi “yaptığı konuşmada büyük dikkatle izlenirken salondan büyük alkış aldı.
“Geleceğe gönüllüyüz” diyen Yetişener, kimsenin zor kullanmadan silah kullanmadan yaptığı bu işi kastederek “tüm öğretmenlere şükranlarımı sunuyorum” diyerek yapılan proje hakkında bilgiler verdi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en önemli mürşit ilimdir” sözü ışığında  Fibrobeton olarak 5 kıtada iş yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Dündar Yetişener, bu sektöre 32 yıl İngilizlerden bilgi alarak geldiklerini ve Londra’da 12. Binayı inşa ettiklerini söyledi. 

“MERAKLI VE İCATÇI OLMALIYIZ”

“Hepimiz meraklı, hepimiz icatçı olmalıyız” diyen Fibrobeton Genel müdürü Dündar Yetişener, Atatürk ve Yunus Emre’den ilham alarak çalıştıklarını belirterek çift kanatlı gençler yetiştirmenin önemi üzerinde durdu.Yetişener’in konuşmasını günün anlam ve önemi üzerine kurduğu cümleyle tamamladı: “ Bugün burada çok önemli bir gün, bugünün önemi Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği bir gün. Bugün burada bulunan Şükran Şenkardeşler hayırsever bir ailenin bir ferdi bir Türk kadınıdır. Kira getirsin diye bir yatırım yapmamış, bir yıllık değil ileriye geleceğe yönelik eğitime yönelik yatırım yapmıştır.
 
YGA yetkilisi Cemre Balaban’da yaptığı sunumda proje ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Balaban, çift kanatlı gençler yetiştirmenin önemi ve gereği üzerinde durarak Fibrobeton  gibi hayır ortakların artması temennisinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından konuklar ve protokol mensupları, eğitim setlerini kullanan öğrencilerle birlikte bilim setlerinin uygulama şeklini incelediler.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.