7 Mayıs 2024

KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNE FINDIK GÜNDEMDE

İyi Partinin Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Parti Binasında Yapılan Basın Açıklamasında Gündem Fındık Oldu.

25 Ekim 2018 Perşembe 21:55
383 Okunma
KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNE  FINDIK GÜNDEMDE

İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı, partinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, yapılanmalarının kısa sürede tamamlandığını ve ilklerin partisi olduklarını söyledi. İYİ Parti bir cesurlar hareketidir Siyasette bir ilk yaşanarak, bir kadının kurucu genel başkan olduğunu hatırlattığı Er, İYİ Parti bir cesurlar hareketidir.
İlkelerimiz ışığında, devletimiz ve milletimiz adına, cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak ,çağdaş medeniyeti yakalamak, Sevgi ve saygı dilini hakim kılmak Parlamenter sistemi yaşatmak, denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak, fırsat eşitliği sağlamak, mülkiyet hakkını korumak, inançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak, bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak, yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek için kurulan bir partidir.
MHP tarafından fındık konusu araştırılsın önerisinin reddedilmesi ile ilgili konuşan İYİ Parti Düzce İl Başkan Yardımcısı Tacettin Akman, fındık konusu araştırılsın önergesi iktidar partisinin hayır oyu vermesiyle ret edilip alkışlanarak bir zafer edasına dönüştürülmesi son derece üzücüdür.
Düzce vekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakırında bulunduğu AKP vekillerinin ve teşkilat yöneticilerinin savunması ise daha da düşündürücüdür. Hiçbirini yerine getirmediler.
Fındık üreticileri hiç merak etmesin İYİ Parti olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Her seçim dönemi öncesinde diğer tarım ve hayvancılık üretiminde bulunan çiftçilerde olduğu gibi fındık üreticilerine de iktidar partisi vaat ettiklerinin hiçbirini yerine getirmediğine tanık olmaktayız. Bugün fındık fiyatlarındaki durum bunun en büyük delilidir. Fiskobirlik aktif bir şekilde kullanılmalı Bugünkü fındık fiyatları; ülkemizin son 1-2 ayda yaşamış olduğu %50yi aşan devalüasyon karşısında üretim maliyetinin altında bir değere doğru hızla düşürülmüştür. Her fındık döneminde fındık hasat dönemi başladığı andan itibaren piyasada geçmişte Fiskobirlikin yaptığı gibi devlet destekli bir alıcının piyasaya hızla müdahale yapması kesinlikle zorunludur. Fiskobirlikin aktif bir şekilde fındık alımına ve mamul hale getirilmesine müdahil edilmediği her durumda üretici mağduriyetleri devam edecektir.
Genel Başkan Meral Akşenerin Fındıkla ilgili, 7 maddelik çağrısını yineleyen Akman, maddelerin yerine getirilmesi halinde fındık fiyatının yükseleceğini kaydederek, bunlar yapılırsa Karadeniz'de üretilen fındığın fiyatını, ta Hamburg'dan belirleyen kodamanlar rahatsız olur. Başta Düzce olmak üzere Karadeniz insanımız nefes alır. Zenginleşir. Kendi ürününün fiyatını da, Türkiye belirler.
İyi Parti Genel Başkanımız Meral Akşenerin fındık ile ilgili çağrısı şu şekilde:
1. Fındık, "Stratejik ve Millî" bir ürünümüzdür. Türk fındığı ve üreticisinin korunması devlet politikası olarak benimsenmelidir.
2. Lisanslı depoculuk ve ürün borsaları geliştirilip, stoklu çalışma imkanı sağlanmalıdır.
3. Fiskobirlik rehabilite edilmelidir.
4. Bölgede, fındığa dayalı gıda sanayisine teşvik verilmelidir.
5. Enflasyona rağmen, 4 yıldır dönüm başına 170 TL olarak ödenen alan bazlı destekler 200 TL'ye çıkarılmalıdır.
6. Üreticiye FINDIK ALIM GARANTİSİ verilmelidir.
7. Fındık için kilo alım fiyatı, 10 lira maliyet ve 5 lira da refah payıyla, toplam 15 lira olmalıdır.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.