20 Nisan 2024

Koloğlu “Cumayeri'nin 10 Yılı İpotek Altında”

Cumayeri Belediye Başkanı Koloğlu, Cumayeri'nin gelecek 10 yılını ipotek altına alındığını açıkladı.

27 Nisan 2019 Cumartesi 22:30
690 Okunma
Koloğlu “Cumayeri'nin 10 Yılı İpotek Altında”

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Cumayeri belediye Başkanı Mustafa Koloğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Görevi 35 milyon lira borçla devraldıklarını ifade eden Koloğlu, Cumayeri Belediyesi’nin tarihinde böyle bir borç yükü bulunmadığını belirtti.Koloğlu “Belediyeyi 4 Mayıs 2019 tarihinde devraldık. Bu tarih itibariyle 35 milyon 360 bin 860 lira borçlu olduğunu gördük. Alacaklarımız 2 milyon 860 bin 771 lira. Net borç toplamımız da 32 milyon 500 bin 148 lira. Biz önceki dönem belediyesini eleştirmek amacıyla bu açıklamayı yapmıyoruz. Belediyenin mevcut durumunu paylaşmak amacındayız. Cumayeri Belediyesi tarihinde hiç bu kadar borçlu olmadı. Bu borç karşılığında hangi işler yapılmıştır, bu işlerle alakalı bir sıkıntı var mıdır inceleniyor. Ciddi bir borç yükü olduğu ortadadır. Bununla ilgili araştırma yapmak bizim görevimizdir. Enkaz edebiyatı da yapmıyoruz” dedi.
 
Borcun kapatılabilmesi için İller Bankası kaynağının hiç harcanmadan 10 yıl boyunca ilgili kalemlere aktarılması gerektiğini kaydeden Koloğlu “Cumayeri halkına vadettiğimiz 51 adet projeyi hayata geçirmek için insanlardan oy istedik ve bunu her hâlükârda yapacağız. İller Bankası’ndan belediyemize gelen kaynağı hiç harcama yapmadan borcumuza aktarsak ancak 10 yılda borcumuzu ödeyebiliyoruz. 
Koloğlu, üretken belediyecilik anlayışı çerçevesinde enerji üretimi projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.  “Biz bir taraftan MHP’nin üretken belediyecilik anlayışını halka hissettirmek istiyoruz. Bizim temel felsefemiz belediyeye gelir getirecek çalışmalar yapmak. Bu hafta içerisinde çalışmalarımıza başladık. Enerji Piyasası Yönetim Kurulu Üyesi, DSİ Bölge müdürü, Genel Merkezimizle görüşmeler yaptık. Önümüzdeki hafta İller Bankası, DSİ Genel Müdürlüğü ve TEİAŞ’la görüşmelerimiz olacak. Amacımız elektrik üreterek devlete satmak. Enerji üretimi ile alakalı çalışmalarımız iyi gidiyor. 
Koloğlu, Borç yüküne karşılık ilçe girişine 530 bin liraya mal olmuş bir saat kulesi inşa edildiğini belirterek “İlçede hiçbir şey yapılmamış, aynı noktadayız demek doğru değil. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Dedi. Belediye hizmetleri noktasında baktığımızda 35 milyonluk borç ciddi bir borç. İlçe girişinde bir 530 bin liraya mal olmuş bir saat kulesi var. 253 bin liralık kısmı da hala bizim borç hanemizde. Asfaltlama ile alakalı bazı sıkıntılar var. 1 milyon 300 bin lira civarında bir borç söz konusu. Hatta 400 bin liralık asfaltın atıldığı ancak bunların fatura edilmediği garip bir durumda var. Ben olsaydım Cumayeri’nin gelecek 10 yılını ipotek altına alacak bir borcu yapmazdım. Böyle bir borç varken saat kulesine 530 bin lira harcamazdım” dedi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.