28 Mart 2024

Kent İçi Bulvarlar açılıyor Trafik Rahatlıyor

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Özlü, ziyarette Düzce’nin kronikleşmiş sorunlarından olan trafik sıkışıklığının giderilmesi noktasında alternatif güzergâhların oluşturulması için Bakan Karaosmanoğlu’ndan tam destek aldı.

01 Nisan 2021 Perşembe 15:15
261 Okunma
Kent İçi Bulvarlar açılıyor Trafik Rahatlıyor

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de trafik sorununu çözmek, yeni projeleri hayata geçirmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından tam destek aldı. Çoban, Öztürkler ve Olimpiyat kavşaklarındaki trafik yükünün hafifletilmesi, kent içi bulvarın açılması yönünde bir proje yaptıklarını belirten Başkan Özlü, “ Bu kavşakların rahatlaması gerekiyor. Kuzey Doğu Çevre Yolu Çamköy’e kadar yapıldı. Yeni güzergâhta Çamköy’den gireceğiz, Aynalı ve Vakıf köylerinden devam edip Çilimli’nin güneyinden Gölyaka’ya bağlanacağız. Bu projenin bitmesi bizi rahatlatacak ancak kamulaştırmalar olacağı için işin bitmesi uzun sürecek. Biz de başka alternatif olarak bir proje üzerinde daha çalıştık. Kent içi bulvarlar dediğimiz proje. Çamköy’den girip Hal Kavşağına bağlanıyoruz ve Hal Kavşağından Otogara bağlanıyoruz. Birisi yaklaşık 5 diğeri de 6 kilometre uzunluğunda olacak. Bu yolları açtık, alt yapısını yaptıktan sonra asfaltlamasını yapacağız” dedi.

Başkan Özlü, Karayolları Genel Müdürlüğü ile de görüşme yaptığını belirterek ağır tonajlı araçlar için Çamköy sapağından Hal Kavşağına kadar Melen suyunun kenarından kamulaştırma ihtiyacı olmayan bir yol güzergâhı belirlediklerini söyledi.

Karayolları teknik ekibinin Düzce’de incelemelerde bulunduğunu kaydeden Başkan Özlü, “Sayın Ulaştırma Bakanımıza da bu konuları arz ettik. Kendileri de konuya sıcak baktı. Teknik ekip de yol güzergâhında çalışma yaptılar ve olumlu bir rapor hazırladılar. Bunu yaptığımız zaman; Çoban, Öztürkler ve Olimpiyat Kavşakları rahatlayacak. Düzce’nin içinden geçen araç sayısı azalacak ve bir yıl içinde bitecek. Zemin etüdü ve projesi yapılacak. Ardından da trafiği rahatlatmak için kent içi bulvarları açacağız” ifadelerini kullandı.

KARAYOLLARI DÜZCE ŞEFLİĞİ

Düzce’de karayollarının bakım onarım ve yeni yol yapım çalışmalarının daha hızlı ve verimli bir şekilde ilerlemesi için Karayolları Düzce Şefliğinin kurulmasını istediklerini ve Ulaştırma ve bu konuda da Alt Yapı Bakanlığından tam destek aldıklarının altını çizen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Biz Bolu Şefliğine bağlıyız. Kısa zamanda Akçakoca yolu üzerinde bir şeflik kurulacak. Biz de bu sayede Bolu’dan bağımsız olarak bakım, onarım çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Şefliğin kurulması, meydana gelen olaylara daha kısa sürede müdahale imkânı sağlayacaktır. Şefliğin Düzce’ye kurulmasında İl Başkanımız Mustafa Keskin ve Milletvekilimiz Ayşe Keşir’e katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum. Takım oyuncusu olarak birlik beraberlik içinde Düzce’mize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.