7 Mayıs 2024

Karaciğer Tümörü Ameliyatında Düzcede Tek

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi, Bölgede Sınırlı Sayıda Uygulanan Ve Düzcede Sadece Düzce Üniversitesi Hastanesinde Gerçekleştirilen Karaciğer Tümörü Ameliyatlarını Başarıyla Uyguluyor.

06 Nisan 2018 Cuma 22:07
326 Okunma
Karaciğer Tümörü Ameliyatında Düzcede Tek

Karaciğer tümörü ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, karaciğer cerrahisinin sıklıkla yapılmasına karaciğer tümörlerinin neden olduğunu ifade etti. Karaciğerde en sık görülen kötü huylu tümörlerin, diğer mide ve bağırsak siteminden karaciğere olan sıçramalarla oluştuğunu belirten Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, vücut içerisindeki organlarda oluşan tümörlerin en çok karaciğere sıçradığı değerlendirmesinde bulundu.
Kalın bağırsak ve mide kanserlerine bağlı karaciğer metastazı gelişmiş uygun hastalarda, karaciğere yönelik cerrahi ve diğer yöntemlerle hastaların sağkalım şansının yükseldiğini dile getiren Prof. Dr. Pehlivan, hepatit B, C ve siroz gibi durumlarda da karaciğerin kendi tümörlerini oluşturduğunu ve cerrahi işlemin gerektiğini sözlerine ekledi.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı olarak karaciğer tümörü ameliyatını uygun standartlarda yapacak deneyim ve ekipmana sahip olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, bu ameliyatları başarıyla gerçekleştirdiklerine işaret etti. 2006 yılından itibaren yapılan bu ameliyatların Düzcede sadece Düzce Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Pehlivan, bu çalışmanın bir ekip işi olduğunu belirterek Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Onur Eşbahın da görev yapmasının bölge için önemli olduğuna dikkat çekti. Düzce Üniversitesi Hastanesinde Yara Bakım Kliniğinin de bulunduğunu dillendiren Prof. Dr. Pehlivan, yara kapama işlemlerini başarıyla uygulayarak birçok hastanın sağlığına kavuşmasını sağladıklarının da altını çizdi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.