20 Mayıs 2024

İşçinin Eline Daha Fazla Para Geçsin İstiyoruz

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, sendikalı İşçilere İyi Gözle Bakılmıyor Şeklinde Açıklama Yaptığı İddiasında Bulunan Sendikaların Düzce Temsilcilerine Yanıt Verdi.

04 Nisan 2018 Çarşamba 22:17
331 Okunma
İşçinin Eline Daha Fazla Para Geçsin İstiyoruz

MÜSİAD toplantısında yaptığı açıklamada, sendikaların işçilerden çok yüksek aidatlar kestiğini söyleyen Başkan Aya, Türk-İşe bağlı sendikalar tepki göstermiş, sendika düşmanı başkan olarak tarihe geçecek şekilde sert bir dille eleştirmişlerdi.
O sözlere Başkan Dursun Aydan cevap geldi. Ay, işçinin sendika aracılığı ile patrondan korunmak isterken maddi manevi sömürülmesine karşı olduklarını yineledi, sendikaların iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Bahse konu iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığı ortadadır. İlgili sendikaların temsilcilerinin yaptığım konuşmayı yanlış yorumladığını düşünüyorum ifadelerini kullandı.
Sendikalar hakkında yaptığım açıklamada işçilerden alınan aidatların çokluğunu belirtmiş ve aslında korunması gereken tarafın işçilerimiz olduğunun altını çizmiştim.
Sendikalar işçilerden aldıkları parayı düşürsünler, işçiyi patrona sömürtmeyeceğiz derken kendileri işçiyi sömürmesinler.
Sendikalar bir işçinin bir günlük ücretini alıyorlar , az bir para değil. Bir işçinin günlük kazancı yaklaşık 80-100 lira civarında.
Sendikalar aldıkları parayı nereye harcıyor, incelemek lazım. Bu konuda bir şeyler yapmalıyız, biz işçinin eline fazla para geçsin istiyoruz. Bu kadar para neden sendikaya gitsin.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.