16 Nisan 2024

Gölyaka 4 Kez Ar Arda Sallandı

1,5 Saat İçinde En Büyüğü 3.5 Şiddetindeki 4 Deprem Halkı Korkuttu. Kaymakamlık Kararı İle Okullar 1 Günlüğüne Tatil Edildi.

29 Mart 2018 Perşembe 00:12
349 Okunma
Gölyaka 4 Kez Ar Arda Sallandı

Bu sabah saatlerinde Merkez üssü Gölyaka ve merkez üssü İçmeler Köyü olan 4 deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre İlk deprem, saat 08.05 sıralarında merkez üssü İçmeler olan 6 kilometre derinlikte 2.7 şiddetinde yaşandı.
Hemen ardından saat 08:20de bu kez merkez üssü Gölyaka olan 3.1 şiddetinde bir sarsıntı yaşandı. İlçe halkı arasında korku ve paniğe yol açan sarsıntılar devam ederken, saat 08:55te yine merkez üssü İçmeler olan 3.5, saat 09:38de ise merkez üssü Gölyaka olan 2,1 şiddetinde iki sarsıntı daha meydana geldi.
Gölyakalılara 1999 depremlerini tekrar hatırlatan sarsıntıların ardından okullar 1 gün tatil edildi. İlçeye sevk edilen AFAD ekipleri, sarsıntılardan korkan çocuklara korkulacak bir durum olmadığı şeklinde telkinde bulundular.
Öğrenciler, sarsıntılar sırasında yaşadıklarını anlatırken, öğretmenlerinin uyarısı ile sıraların altına girdiklerini, daha sonra servislerle evlerine gittiklerini dile getirdiler. Vatandaşlar ise sarsıntılardan korktuklarını ifade ederken, bir çok insanın korkudan evlerinden dışarı çıktıklarını belirttiler.
Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, yaşanan depremlerin can kaybı ve hasara yol açmadığını söylerken, sarsıntıların yüzeye çok yakın olması nedeniyle şiddetli hissedildiğini vurguladı.
Keleş, Okulların başlaması sırasında meydana geldiği için sarsıntılar, öğrencilerin deprem tatbikatlarında öğrendikleri ile okulları hemen başarıyla tahliye ettiler. O sırada öğrencilerimiz arasında bir korku panik oluştu. O sebeple okullarımıza bir gün ara verdik. Hasar veya güvenlik sebebiyle verilmiş bir ara değil bu. Sadece çocuklarımız bu korku ve paniği atlatsınlar diye velilerimizden gelen yoğun talep üzerine böyle bir ara verdik. Okullarımızın aşağı yukarı tümü deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldığı için herhangi bir sıkıntımız yok. Bu hassasiyetin oluşması 99 depreminde Gölyakada ciddi bir hasar meydana gelmiş, can ve mal kaybı olmuş, velilerimiz de ondan gelen bir hassasiyet sebebiyle böyle bir panik oluştu. Dedi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.