29 Mart 2024

Girişimciler Eğitimini Tamamladı

Düzce Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (desob) İş-kur Ve Kosgeb İşbirliğinde Hazırlanan Aktif İş Gücü Eğitim Programına Katılan Girişimciler, Bugün Düzenlenen Törenle Sertifikalarını Aldı.

21 Mart 2018 Çarşamba 21:40
338 Okunma
Girişimciler Eğitimini Tamamladı

261 katılımcının sertifikalarını aldığı törende 120 girişimcinin kadın olması dikkatlerden kaçmadı. Düzceli girişimciler aldıkları eğitimler sonucunda bugün DESOBda düzenlenen törenle Uygulamalı Girişimcilik Sertifikalarını aldılar. DESOB, KOSGEB ve İş-Kur işbirliğinde verilen programlar neticesinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik sertifika törenine Düzce Valisi Zülkif Dağlı, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, İŞKUR İl Müdürü Serhat Acar, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ve girişimciler katıldı. Tebrik edilecek bir çalışma Törende açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı: Buraya katılan işverenlere güzel bir çalışma yapıldı. Dikkati çeken diğer bir nokta ise katılımcıların çoğunun bayan olması. İş sahibi olma konusunda bayanların ne kadar istekli olduklarını burada görüyoruz. Bu tebrik edilecek bir çalışma oldu. Buradan anlaşılacağı gibi devletimizin verdiği destekler muazzam. Yapmamız gerekeni bilip yol haritamızı çizmemiz gerekiyor Bize bildirmezlerse para cezası alırlar SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu ise, SGK olarak biz yeni işyeri açanlar için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İşe başladıkları gün bilgilerimizi alarak Bağkurlarını yapıyoruz. Ama şu unutulmamalı ki işe başlayan en geç bir gün öncesine kadar bize bilgilendirme yapmazlarsa para cezasıyla karşılaşılıyor şeklinde konuştu. Eğitimler çok önemlidir.


İŞKUR İl Müdürü Serhat Acar yapılan eğitimlerin önemli olduğuna dikkat çekerek,Günümüzde özellikle gençler devlet kapısında iş bulmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Devlet kapısında rahat bir şekilde çalışmaktan ziyada gençlerimizin kendi işyerinde çalışması büyük önem arz ediyor. Biz de bu noktada elimizden geleni yapıyoruz. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ise uygulanan eğitim programı hakkında bilgiler vererek: Bizde eğitimden yanayız Eğtimler kapsamında bizde toplam 300 yeni işverene burada destek veiyoruz. Bütün kurumlar gibi bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Eğitim alanlar bugün burada sertifikalarına da kavuşacaklar dedi Yapılan konuşmaların ardından eğitim alan ve sertifika kazanmaya hak kazanan 120si kadın toplam 261 katılımcıya sertifikaları teslim edildi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.