26 Nisan 2024

FATMA HATUN HASTANESİ DOKTORLARINDAN BİR BAŞARILI OPERASYON DAHA

Özel Fatma Hatun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Savaş Tunay, trafik kazası sonucu yaşadığı Brakiyal Pleksus (kolun sinirlerini oluşturan örgünün zedelenmesidir) rahatsızlığı ile hastaneye gelen hastanın ameliyatını yaparak yeniden sağlığına kavuşmasını sağladı.

06 Ağustos 2021 Cuma 14:15
274 Okunma
FATMA HATUN HASTANESİ DOKTORLARINDAN BİR BAŞARILI OPERASYON DAHA

Bolu’nun önemli sağlık kuruluşlarından Fatma Hatun Hastanesi’ne trafik kazası sonucu yaşadığı Brekiyal Pleksus rahatsızlığı ile hastaneye gelen bir kişi yeniden sağlığına kavuştu. 
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Savaş Tunay tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrasında hasta sol kolunu hafif hafif kullanmaya başladı. Operasyon ve hastalık ile ilgili bilgiler veren Op. Dr. Savaş Tunay “Yaklaşık 4 ay önce trafik kazası nedeniyle sol taraf Brakiyal pleksus lezyonu hasıl olan hasta yaklaşık 20 gün önce tarafımızca operasyonu operasyonu icra edilmiştir. 
Son derece müşkül ve zor bir ameliyattır. Başarılı bir şekilde ameliyatını yaptık ve hastamız kendisinde bu geçen 20 gün içerisinde bir takım değişiklikler hissetmeye başladı. 
Hastamız sol tarafında hiçbir şey hissetmiyordu. Artık omuz ve dirseğinde hafif hafif hareketlenmeler başladı. 
Bu rahatsızlıkta iyileşme süreci son derece uzundur. 6 ay 1 sene gibi bir süreç hatta bazen 1 yılı da aşabilir iyileşme süreci. 
Onun için çok iyi bir ameliyat sonrasında iyi bir medikal tedavi görmesi lazım. Onun için hastamızın ilaçlarını tanzim ettik, düzenledik. Fizyoterapi ihtiyacı doğacaktır. Onun da algoritmasını hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

“AĞIR SIRT ÇANTALARI BİLE BREKİYAL PLEKSUS’A NEDEN OLABİLİR”

Brekiyal pleksus rahatsızlığının sadece trafik kazası gibi durumlarda değil ağır sırt çantalarının bile bu rahatsızlığa neden olabileceğini ifade ederek “Bu Brakiyal pleksus yaralanmaları sadece trafik kazaları ile olmaz. 
Aslında çok basit bir şekilde de olabilir. Örneğin ağır sırt çantalarının kuşakları da bu rahatsızlığa benzer bir tablo oluşturabilir. 
O yüzden velilere de önerim çocuklarınıza ağır sırt çantaları kullandırmayın. Çünkü benzer Brakiyal pleksus kopması değil ama hasarı oluşabilir. Bunu da özellikle söylemek istedim” dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Savaş Tunay  Brachial Plexus yaralanmaları Özel Fatma Hatun Hastanesinde başarılı bir şekilde yapıldığını belirtti.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.