2 Mayıs 2024

FARUK ÖZLÜ: “MAAŞ, MESAİ, İKRAMİYE, SDS HEPSİNİ ZAMANINDA ÖDERİZ”

Hak-İş Konfederasyonu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Hizmet-İş Düzce Temsilciliği bugün düzenlenen 1. Olağan Genel Kurul ile resmen kuruldu.

29 Şubat 2024 Perşembe 20:15
58 Okunma
FARUK ÖZLÜ: “MAAŞ, MESAİ, İKRAMİYE, SDS HEPSİNİ ZAMANINDA ÖDERİZ”

Kongreye; Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, sendika temsilcileri, komite başkanları, ilçe belediye başkanları ve delegeler katıldı.
Düzce Belediyesi’nin işçi statüsündeki personelinin bağlı olduğu Hizmet-İş Sendikası Düzce Şubesi, 1. Olağan Genel Kurul’da yapılan seçimle resmen kuruldu. 
Erguvan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen organizasyona; Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan başta olmak üzere belediye başkanları, komite başkanları, sendika temsilcileri ve delegeler katıldı. 
Toplantıda genel kurul üyelerine hitap eden Başkan Özlü, Düzce Belediyesi gelirlerinin kullanım alanlarından bahsederek birinci önceliğin personel maaşları olduğunun altını çizdi.

“BUGÜN HER BANKA BİZE KREDİ VERMEK İÇİN TEKLİF HAZIRLIYOR”
Düzce Belediyesi gelir ve gider dengesinin geldiği noktayı işaret eden Başkan Özlü, bankaların kredi teklif ettiğinden ve piyasaya olan borçların yanı sıra SGK’ya olan primlerin de düzenli olarak ödendiğinden söz ederek, “Düzce Belediyesi’nin en değerli varlığı çalışanlarıdır. Çalışanlarımıza değer vermeyi kendimize ana prensip olarak benimsedik. Gelirlerimiz sınırlı, ama ödeme yaparken bizim belli kurallarımız var. 
İller Bankası payımız ve kendi gelirlerimiz vardır. Ödeme yaparken her ay birinci ödediğimiz çalışanlarımızın ücretleri, mesaileri, ikramiyeleri ve sosyal dengeleridir. Düzenli bir şekilde çalışanlarımızın ücretlerini öderiz. Bir diğer husus; bankalardan kullandığımız krediler var. Bunları da zamanında öderiz. Bugüne kadar hiçbir banka ile temerrüde düşmedik. Bugün her banka bize kredi vermek için teklifler hazırlıyor. Ayrıca bize iş yapan taşeron şirketler ve esnaflarımız var. Onlara da ödemelerimizi yaparız. Geriye kalan bütçemizi de yine vatandaşımız için hayır, hasenat işleri için kullanıyoruz. Mesela günde 400 aileye iki öğün sıcak yemek götürüyoruz. 130 aileye evde bakım hizmeti sağlıyoruz. Bizim için birinci öncelik, çalışanlarımızın ücretlerini zamanında ödemektir. SGK primleri konusunu da çözdük ve ödüyoruz” dedi.

“BELEDİYEMİZİN GELİRİNİ ÖNCE PERSONELİMİZ İLE PAYLAŞIRIZ”
Toplu İş Sözleşmesi süreçlerini ve personel ücretlerinde gerekli düzenlemeyi sendika ile yürüttüklerini belirten Başkan Özlü; “Bugüne kadar yaptığımız toplu sözleşme süreçlerinde sendika temsilcileri, işçi kardeşlerimizle hiçbir sürtüşmemiz olmadı. 
Dosyaları açıyoruz, gelirimize bakıyoruz, enflasyon ve diğer parametrelere bakıyoruz. Aramızda hiçbir tartışma konusu olmadı. Belediyemizin ne geliri varsa bunu siz çalışanlarımız ile paylaşacağız. Biz personelimizden nasıl para esirgeyebiliriz? Bir de bizim için en önemli kriter; çevremizdeki iller. 
Her zaman çevremizdeki illerden bir tık üstte ücretlendirme yapıyoruz. Bundan sonra da bu politikamız böyle devam edecek. Maaşlarınız zamanında ödenecek, çevre illerde ne veriliyorsa daha fazlasını vereceğiz. Gücümüzün yettiğinin en fazlasını size vereceğiz. Sizlere bu sözümdür.”

“İNSANIN VE EMEĞİN YANINDA OLDUK, OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Genel Kurul’da delegelere hitap eden Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da “Sendikal yapılanma tarihi çok eski yıllara dayanan bir örgütlenmedir. 
İşçiyi ve emekçiyi koruyan bir yapılanmadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 1 milyona yakın taşeron kardeşimizi kadroya kavuşturduk. 
Bu mevzu 6 yıl öncesine kadar hayal olarak adlandırılıyordu. Hamdolsun bu müjdeyi verdik. 
Şimdi çok daha iyileşen özlük haklarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışacağız. 
Sendikamız sadece işçi kardeşlerimiz için değil, dünyanın her yanında mazlumun yanındadır. 
Bu vesile ile Gazze’de Filistin’de süregelen zulmün sona ermesini diliyorum. 
Sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.