4 Mayıs 2024

Erasmus+ Projesi İle Önemli Farkındalık

Düzce Üniversitesi; Yunanistan’da Institute of Entrepreneurship Development (IED) ve İspanya’da Fundacion Red Incola (FRI) gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla, öğretmen adaylarının kültürlerarası duyarlılığını geliştirmek amacıyla Erasmus+ ve Ulusal Ajans iş birliğinde “Welcome! Intercultural Sensitivity for Integration” adlı proje ortaklığına imza attı.

05 Nisan 2024 Cuma 17:15
50 Okunma
Erasmus+ Projesi İle Önemli Farkındalık

 Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’in temsil ettiği projenin Koordinatörlüğünü Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Çetin Çetinkaya yürüttü. Projede bir koordinatör (Prof. Dr. Fatih Çetin Çetinkaya, Düzce Üniversitesi), bir araştırmacı (Prof. Dr. Kasım Yıldırım, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi), iki partner ülke lideri ve her ülkeden 5 öğretmen adayı olmak üzere 15 öğretmen adayı yer aldı. 
Projede partner ülke olarak, göç ve entegrasyon konusunda yıllar boyunca edindikleri deneyimler nedeniyle Yunanistan ve İspanya seçildi. Projeyle göç ve kültürlerarası duyarlılık temalı resimli çocuk kitaplarıyla gerçekleştirilen etkileşimli okuma atölyeleri ile öğretmen adaylarının kültürlerarası duyarlılık düzeylerinin geliştirilmesi amaçlandı. Her partner ülke, projenin amaçları doğrultusunda belirli görev dağılımı ve iş birliği yaptı. 
Bu bağlamda; Yunanistan, projenin web sitesini tasarlayıp gerekli durumlarda duyuru ve güncellemeler, İspanya, göç ve entegrasyon konularında bilgi birikimlerini aktarma, Türkiye ise resimli çocuk kitabı ve etkileşimli okuma konularında bilgi birikimini paylaşma gibi görevler üstlendi. 
Projeye başlamadan önce koordinatör, araştırmacı ve partner ülke liderleri arasında bir çevrim içi toplantı düzenlenerek proje kapsamında toplam iki hareketliliğin yapılmasına, bu hareketliliklerden ilkinin Yunanistan’ın Larissa şehrine, ikinci hareketliliğin Düzce’ye yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda projenin yüz yüze ilk toplantısı Yunanistan’ın Larissa şehrinde gerçekleştirildi. 
Bu birliktelik, koordinatör ülke liderliğinde gerçekleştirilen tanışma etkinlikleriyle farklı ülkeden gelen katılımcıların birbirlerini tanımalarına ve kültürel olarak kaynaşmalarına yardımcı oldu. Daha sonra koordinatör ve araştırmacı tarafından resimli çocuk kitapları ve etkileşimli okuma gibi konularda temel düzeyde teorik bilgiler ve ardından örnek uygulamalar gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu örnek uygulamalarda göç ve kültürlerarası duyarlılık konularına değinilerek katılımcılarda konuya ilişkin farkındalıkları geliştirilmek istendi. 
Öğretmen adaylarına göç, kültürlerarası duyarlılık, resimli çocuk kitapları ve etkileşimli okuma gibi konularda teorik bilgileri aktarmak adına koordinatör, araştırmacı ve partner ülke liderleri tarafından Zoom üzerinden çevrim içi eğitimlerin verilmesi planlandı. Yapılan görev dağılımı sonrasında; Türkiye, etkileşimli okuma ve resimli çocuk kitapları, İspanya, kültürlerarası duyarlılık, Yunanistan ise göç konusunu katılımcılara aktardı. 
Gerçekleştirilen eğitim modülleri sonrasında öğretmen adaylarından edindikleri teorik bilgiler doğrultusunda göç ve kültürlerarası duyarlılık temalı resimli çocuk kitapları yazmaları istendi. Bu doğrultuda partner ülke liderleri gözetiminde 3 karma grup oluşturuldu. Karma gruplar kendi aralarında çevrim içi ortamlarda görüşme sağlayarak kitabın metin ve görsellerini oluşturmaya çalıştı. Öğretmen adayları, yazdıkları resimli çocuk kitaplarına yönelik bir de etkileşimli okuma planı geliştirdi. Ortaya çıkan bu ürünler, partner ülke liderleri tarafından kontrol edildi. Elde edilen ürünler matbaada basıldı ve ayrıca projenin web sitesinde de yayınlandı. 
Proje kapsamında düzenlenen ikinci hareketlilikte ise projenin tüm ortakları Düzce Üniversitesi Konuralp Kampüsü’nde bir araya geldi. 

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.