29 Nisan 2024

DÜZCE VALİSİ SELÇUK ASLAN’IN “8 NİSAN ROMANLAR GÜNÜ” MESAJI

Kültürleri ve hayat tarzlarıyla toplumumuza kattıkları renk ile Romanlar, tarih boyunca halkımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur.

08 Nisan 2024 Pazartesi 18:00
60 Okunma
DÜZCE VALİSİ SELÇUK ASLAN’IN “8 NİSAN ROMANLAR GÜNÜ” MESAJI

Çeşitli meslek dallarında ülkemize hizmet eden ve özellikle sanat alanında başarılı çalışmalar ortaya koyan Romanlar, zengin kültürleriyle toplumumuza büyük katkılar sağlamaktadır.  8 Nisan tarihi, dünyada 1990 yılından itibaren “Dünya Romanlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. 
Ülkemizde ise Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız verilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla 8 Nisan tarihinin "Dünya Romanlar Günü" olarak kutlanması kararlaştırılarak 7 Nisan 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girmiştir. 
Dünya Romanlar Günü dışında da Roman vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik olarak daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için Roman Eylem planı ile yol haritası ve kurumsal sorumlulukları belirlenmiş önemli çalışmaların daha etkin takibi için yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Roman Koordinasyon Merkezi kurularak, tüm illerde bu yapının örgütlenmesi sağlanmış ve Roman vatandaşlarımız ile kamusal talepler arasında hızlı bir köprü kurulmuştur.
Bu vesileyle, başta Düzceli Roman vatandaşlarımız olmak üzere tüm Roman kardeşlerimizin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutluyor; kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir hayat dilerken birkaç gün sonra idrak edeceğimiz Ramazan Bayramlarını kutluyorum.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.