8 Mayıs 2024

DÜZCE VALİSİ AFET BÖLGESİNDE…

VALİ DAĞLI, "KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK"

20 Haziran 2019 Perşembe 09:15
651 Okunma
DÜZCE VALİSİ AFET BÖLGESİNDE…

 Düzce Valiliği sağanak sonrası sel altında kalan Gölyaka’nın yağış hasar raporunu çıkardı. Buna göre 1 haftadan bu yana Gölyaka Kardüz’e 147.4 kg yağış düştüğünü bildiren Valilik, toprağın suya doyması sonucu Kardüz merkezli sel felaketi yaşandığını kaydetti. Vali Dr. Dağlı sel bölgesinde incelemelerde bulunarak hasarın giderileceğini ifade etti.
Meteorolojinin uyarıları sonrası 1 haftadan bu yana kuvvetli yağış görülen Düzce’nin Gölyaka ilçesi yağışın ardından sele maruz kaldı.
Düzce Valiliği 18 Haziran günü Gölyaka Kardüz mevkiine saat 15.00 ila 17.00 arasında metrekareye 50.4 kg, Gölyaka merkeze saat 15.00 ila 17.00 arası metrekareye 16,5 kg yağış düştüğü; ayrıca 12 Haziran’dan itibaren dün akşama kadar Gölyaka Kardüz’e 147.4 kg yağış düştüğü tespitinde bulunan Valilik, toprağın doyması sonucu Kardüz merkezli sel felaketi yaşandığını bildirdi.
VALİLİK AFET BÖLGESİNE İŞ MAKİNELERİYLE MÜDAHALE ETTİ
Son görülen sağanak sonrası Gölyaka ilçesi merkez ve güney köylerinde, özellikle Hacıyakup, Açmaköyü, Yunusefendi, Çamlıbel ve Hamamüstü köylerinde etkili olan yağışın altyapılarda kısmi hasara sebep olduğunu bildiren Valilik, yağış sırasında tıkanan menfez ve köprülere gecikmeden sekiz kepçe, dört kazıcı ve yükleyici ile müdahale edildiğini kaydetti.
Arazinin dik olması sebebiyle taşınan tortular menfez ve köprüleri tıkaması nedeniyle çalışmalara AFAD, DSİ, İl Özel İdaresi, Düzce itfaiyesi, UMKE, İl Sağlık müdürlüğü ekipleri katıldı.
SU ALTINDA KALAN EVLER KURTARILDI
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı bölgede yaptığı incelemede her şeyin kontrol altına alındığını ve şuan herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını söyledi. Dere yataklarında yapılması gereken ıslah çalışmalarının henüz bitmemiş olmasının sel ve tortuların artmasına sebep olduğunu söyleyen Dağlı, “14 vatandaşımız su altında kalan evlerinden kurtarılmış, herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD tarafından başlatılan hasar ve zarar tespit çalışmaları hızla devam etmektedir” dedi.
DAĞLI, "KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK"
Vali Dağlı tüm kurumların çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirterek vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını, hasar tespit çalışmalarının kanuni prosedür içinde hızla tamamlanarak vatandaşların mağdur edilmeyeceğini ifade etti.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.