28 Nisan 2024

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİNDEN DÜNYANIN EN ETKİN BİLİM İNSANLARI LİSTESİ'NDE YER ALMA BAŞARISI

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ve her yıl güncellenen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde Düzce Üniversitesi’nden bu yıl 11 akademisyen yer alma başarısı gösterdi.

18 Ekim 2022 Salı 12:30
160 Okunma
   DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİNDEN DÜNYANIN EN ETKİN BİLİM İNSANLARI LİSTESİ'NDE YER ALMA BAŞARISI

Birçok bilimsel alan ve onların alt alanları arasından çeşitli kriterler doğrultusunda hazırlanan ve dünyanın farklı üniversitelerinden 10 binlerce akademisyenin yer aldığı listede; Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Zeki Sarıkaya, Doç. Dr. Hüseyin Budak, Mühendislik Fakültesi’nden; Prof. Dr. Hüsnü Gerengi, Prof. Dr. Uğur Güvenç, Prof. Dr. Turgay Kıvak, Doç. Dr. Muhammed Enes Bayrakdar, Doç. Dr. Emre Çelik, Doç. Dr. Fuat Kara, Doç. Dr. M. Kenan Döşoğlu ve Doç. Dr. Ümit Ağbulut ile Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Süleyman Korkut yer aldı.
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde; Genel Matematik alanında Prof. Dr. Mehmet Zeki Sarıkaya 151, Ormancılık alanında Prof. Dr. Süleyman Korkut 420, Genel Matematik alanında Doç. Dr. Hüseyin Budak 495, Malzemeler alanında Doç. Dr. Fuat Kara 1.265, Enerji alanında Doç. Dr. Ümit Ağbulut 1.522, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında Doç. Dr. M. Kenan Döşoğlu 1.845, Malzemeler alanında Prof. Dr. Turgay Kıvak 1.898, Prof. Dr. Hüsnü Gerengi 2.364, Yapay Zeka ve Görüntü İşleme alanında ise Doç. Dr. Muhammed Enes Bayrakdar 3.325, Doç. Dr. Emre Çelik 4.453 ve Prof. Dr. Uğur Güvenç 11.572. sırada yer alarak Düzce Üniversitesi’nin uluslararası alanda adının duyurulmasına katkı sağladı.



 

 

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.