28 Mart 2024

DÜZCE ÖZEL ÇAĞSU HASTANESİ'NDEN ŞİDDETE TEPKİ

Sağlık çalışanlarının uğradığı şiddet eylemleri hakkında konuşan Çağsu Hastanesi doktorlarından Murat Acat “Doktorlar ya yurt dışına ya da mezara gidiyor.Lütfen canımızı koruyun” dedi.

07 Temmuz 2022 Perşembe 20:45
208 Okunma
DÜZCE ÖZEL ÇAĞSU HASTANESİ'NDEN ŞİDDETE TEPKİ

Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak çalışan Doktor Ekrem Karakaya’nın  hasta yakını olduğu öğrenilen Hacı Mehmet Akçay tarafından vahşice öldürülmesi sonucu olarak tüm Türkiye’deki resmi ve özel kurumların sağlık çalışanları 2 günlük iş bırakma eylemine gitti. 

"Düzce ilinin özel sağlık kuruluşlarından Düzce Özel Çağsu Hastanesi do‪ktorları ve çalışanları şiddete tepki gösterdi"
İş bırakma eyleminin ilk günü olan 7 Temmuz tarihinde bir basın açıklamasında bulunan ve alkışlar ile sağlık çalışanlarının uğraya geldiği şiddet olaylarını protesto eden hastane yönetimi tarafından yapılan açıklama da “ Değerli çalışanlarımız dün Konya’da yaşanan elem verici olay üzerine tepkimizi ortaya koymak üzere toplandık. 
Sağlık çalışanları her türlü zorluğa rağmen insanlarımızın en temel ihtiyacını karşılamak için insan üstü bir gayretle çalışıyoruz. 
Harcadığımız emeğin ve gayretin karşılığı bu olmamalı. Bizler bugün bu gibi  olayların bir daha tekrarlanmaması ümidiyle toplandık.Vefat eden sağlık çalışanlarına rahmet diliyoruz. Çalışanlarımıza da sabır ve kolaylıklar diliyoruz” denildi.
Ayrıca protestolar esnasında tüm hastane personeli adına söz alan ve önceki yıllarda Doktor Ekrem Karakaya’nın mesai arkadaşı olan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Acat “ Bugün burada 7 yıl boyunca birlikte çalıştığım, gece gündüz demeden, saatin kaç olduğuna bakmaksızın hasta danıştığım, hastaları için mesai kavramı olmaksızın çalışan, 2 kız evlat babası, meslektaşım, arkadaşım Ekrem Karakaya’nın canice katledilmesi sonucu toplanmış bulunuyoruz.  
Tıp eğitimi zor bir eğitimdir, lise çağlarının başından itibaren sıkı bir çalışma temposuna gireriz ve 6 yıllık eğitim hayatımız boyunca gece ile gündüzü karıştıracak bir tempoda çalışmaya devam ederiz. 
Bunun sonrasında da uzman olabilmek için 4-5 yıl gün aşırı nöbetler tutarak fedakarca ömrümüzün en güzel yıllarını mesleğimize veririz. 

Diğer sektörlerde çalışanlar belki telefonlarını kapatıp arkadaşları ile rahatça vakit geçirebilir ama biz sağlık çalışanları bir pikniğe giderken bile acaba burada telefonumuz çeker mi diye düşünerek plan yapıyoruz. 
Çoğu zaman arkadaş davetlerinde veya çocuğumuzun doğum gününde bile hastamız kötüleşti diye görev başına dönüyoruz.Bu meslek 657’nin basmakalıp kuralları ile icra edilebilecek bir meslek değildir. 
Bir doktorun hastasına şifa olabilmesi için aklını, bilgisini, tecrübesini, sorumluluk duygusunu ve en önemlisi ruhunu bu mesleğe verebilmesi gerekir. 
Devletin asli görevi vatandaşların canını korumaktır. Uygulanan sağlık politikalarının sağlık çalışanlarının canını koruyamadığı açık ve net bir biçimde ortadadır. 
Çağın gerektirdiği  sağlık hizmetini almak her vatandaşımızın en doğal hakkıdır, ama bugün doktorlar ya yurt dışına ya özel hastanelere veya mezara gidiyorlar . 

Sayın yetkililer lütfen bu gidişe bir dur deyin. Biz Türk doktorları olarak hiçbir yere gitmiyoruz. 
Ülkemizim her metre karesinde 85 milyon vatandaşımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.  
Yetkililerden istediğimiz iki şey var. Birincisi onurumuzun ikincisi canımızın korunması. 
Mekanın cennet olsun Ekrem kardeşim. Biz sağlık çalışanları onurumuzun ve canımızın korunması, gururumuzun geri verilmesi için demokratik kurallar çerçevesinde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.