26 Nisan 2024

DÜZCE İÇİN KAYIP, BOLU İÇİN KAZANÇ

*Hukukçu -Akademisyen Doç. Dr. ALİ ATEŞ, BOLU AİBÜ’DE

13 Eylül 2020 Pazar 12:30
316 Okunma
           DÜZCE İÇİN KAYIP, BOLU İÇİN KAZANÇ

On yıldır Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat mühendisliği Bölümü ABD Başkanı ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü olarak görev yapan Doç. Dr. Ali Ateş, Bolu AİBÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak atanarak yeni görevine başladı. 

Doç. Dr. Ali Ateş’in 1. Derece aktif deprem kuşağı içinde yer alan Düzce’den ayrılması Düzce için bir “kayıp” olarak nitelendirilirken; yine deprem kuşağı içinde yer alan komşu ilimiz Bolu için de bolu AİBÜ için de “kazanç” olduğu belirtiliyor.    
Doç. Dr. Ateş, bu arada Hukuk Fakültesi’ni de bitirerek “Hukukçu” unvanını da aldı.Sportmen bir kişiliğe de sahip olan Doç. Dr. Ateş, Siyah Kuşak 5.Dan Taekwondo ve Kick Boks Antrenörü ve Hakemliği de yapıyor.
Doç. Dr. Ali Ateş’in Bolu AİBÜ’ye sessiz sedasız atanması deprem bölgesi Düzce için büyük bir kayıp olarak nitelendiriliyor. Düzce Üniversitesi (DÜ) Teknoloji Fakültesi İnşaat mühendisliği Bölümü Geoteknik Deprem Mühendisliği ABD’de görev yapmış olan Doç. Dr. Ali Ateş’in DÜ’de görev yaptığı esnada bir çok medya kuruluşunda depremle ilgili tespit ve önerilerde bulunmasıyla tanınıyor. 
Deprem araştırmaları ve depremle ilgili tespit ve önerileriyle yaygın ve yerel medyada bir çok televizyon programlarında katılım sağlamasının yanında bir çok seminer ve konferanslarda önerilerde bulunmasıyla da  tanınan Doç. Dr. Ali Ateş, geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde  (KKTC) de bir Televizyon programında depremle ilgili bir programa katılmıştı.
PANELLERDE HEP “DEPREM GERÇEĞİNİ”VURGULADI 
Yaklaşık 10 yıldır görev yaptığı Düzce Üniversitesi’nde bir çok panelde konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Ali Ateş  “17 Ağustos 1999 Marmara depremi ve Düzce” konulu panelde de sunum yapmış yaptığı tespitlerle dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.
12 Kasım 2018’de yapılan “Deprem ve deprem sonrası yapılanma” konulu panele de katılan Doç. Dr. Ali Ateş’in “Düzce yakın çevresi ve Yapılaşma” konularında da çok sayıda tespit ve önerileri bulunuyor.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.