25 Nisan 2024

Dr. Talat Bahçebaşı Hastane Binası Törenle Hizmete Açıldı

Düzce Üniversitesinin, Hizmete Sunduğu Dr. Talat Bahçebaşı Binasının Açılışını Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlünün Katılımlarıyla Gerçekleştirdi.

17 Mart 2018 Cumartesi 21:56
392 Okunma
Dr. Talat Bahçebaşı Hastane Binası Törenle Hizmete Açıldı

Açılış törenine; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, protokol üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagözün duası ve sonrasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle başlayan

Programın açılış konuşmasını Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay , Dr. Talat Bahçebaşı Binasını, Düzce Üniversitesinin kuruluş yıldönümünde açtıkları için de ayrıca mutlu olduklarını söyledi. 19 bin m2 olan Düzce Üniversitesi Hastanesi yeni binasında, Hematoloji ve Onkoloji Ünitesi, Uyku Laboratuvarı, Palyatif Bakım Merkezi, Yeni Endoskopi ve Hemodiyaliz Ünitesinin kapasitelerinin fazlasıyla arttığına işaret eden Balbay, yeni ek binanın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programda konuşan merhum Dr. Talat Bahçebaşının eşi Prof. Dr. Zerrin Bahçebaşı, hüzünlü ama bir o kadar da gururlu olduğunu ifade ederek böyle bir günde vefa örneği gösteren herkese teşekkür etti. Konuşmasının sonrasında Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından Prof. Dr. Zerrin Bahçebaşına plaket takdim edildi.

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, konuşmasında mutluluğun, vefanın, onurun ve özlemin bir arada olduğu bir gün yaşadıklarını söyledi. Dr. Talat Bahçebaşının yokluğunu fazlasıyla hissettiklerini belirten Rektör Çakar, Onun ismini yaşatacak olan binada hastaların şifa bulacak olması dolayısıyla gönüllerinin ferahlayacağını dile getirdi. Düzce için bu binanın büyük bir mücadele ve hikayesi olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Çakar, bu binada Talat Bahçebaşı gibi vatansever, faziletli ve dürüst insanlar yetişmesi temennisinde bulundu. Yeni binanın yapım sürecinde büyük emekleri olan Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Prof. Dr. Onur Özlü, Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve değerli devlet yöneticilerine teşekkür eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzceye ve Üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, yaptığı konuşmada yeni ek hizmet binasının yapımına vesile olan Dr. Talat Bahçebaşını anarak Düzcenin sağlıkta ihtisaslaşmayı başlatan şehir olduğunu ifade etti. Sağlıkta yeni ve modern binaları Düzcelilerin hizmetine sunduklarını dile getiren Ayşe Keşir, tüm emek veren ve destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Dr. Talat Bahçebaşı Binasının açılışının hayırlı olması dilekleriyle sözlerine başladı. Düzce Üniversitesi Cami inşaatının en kısa sürede bitmesi ve İlahiyat Fakültesinin de yapımına başlanmasını temenni eden Zülkif Dağlı, üniversite-sanayi işbirliğinin çok iyi bir şekilde devam ettiğini belirterek ülkemizde sadece 5 üniversitede yer alan Bağımlılıkla Mücadele Merkezinin Düzce Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu sözlerine ekledi. Uluslararası öğrenciler ve göçmenlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını da dillendiren Dağlı, Düzce Üniversitesi ile yakın işbirliğini sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Hastanesinin gelişmesine önemli katkıları bulunan Dr. Talat Bahçebaşını anarak sözlerine başladı. Yeni binanın tüm Düzceye hayırlı olmasını dileyen Dr. Faruk Özlü, verilen sağlık hizmetlerinin sağlıktaki devrimin önemli bir halkasını oluşturduğuna dikkat çekti. Devletin 2017 yılında sağlık harcamalarında 110 milyar TLnin üstüne çıktığı bilgisini paylaşan Özlü, hasta yatak sayısını 2002 yılından bu yana 10 kat artırdıklarını da sözlerine ekledi.
Üniversitelerin bilgiyi üreten ve bilgiyi teknolojiye dönüştüren kurumlar olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Faruk Özlü, Bakanlık olarak tüm üniversitelerden araştırma-geliştirme ve inovasyona önem vermelerini istediklerinin altını çizdi. Düzcede Bilim Merkezi kuracaklarını ifade eden Özlü, bu merkezin bir bölümünde Bilim Merkezi, diğer bölümünde ise Afet Farkındalık Merkezi oluşturulacağını belirterek bu merkezin Türkiyede ilk olduğunu söyledi. Düzcede Ar-Ge merkezi sayısını 8e çıkardıklarına işaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, güçlü sanayinin güçlü Türkiye anlamına geldiğini vurguladı. Yeli ve milli sanayi üretimini politika haline getirdiklerini ifade eden Özlü, kimya ve ilaç, gıda, elektronik, makine ve teçhizat, motorlu taşıtlar sektörlerini 5 odak sektör olarak belirlediklerini dile getirerek bu çalışmayla ülkemizin sanayi kapasitesini iki katına çıkarmayı hedeflediklerini dillendirdi. Türkiyenin Dijital Dönüşümü çalışmasını da yakında açıklayacaklarını söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Dr. Talat Bahçebaşı Binasının hayırlı olması temennisiyle sözlerini sonlandırdı.

Açılış töreni; merhum Dr. Talat Bahçebaşının adının yaşatılacağı ve birçok tedavi imkanının sunulacağı Düzce Üniversitesi Hastanesi Dr. Talat Bahçebaşı Binasının, protokol üyeleri ve davetli konuklar eşliğinde ziyaret edilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan Can 14 Mart 2020 Cumartesi 21:20

sadsa

Avatar
Filiz 09 Şubat 2019 Cumartesi 22:11

Çok güzel olmasi gerektiği gibi

Önceki yorumları gör

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.