4 Mayıs 2024

Diyanet İşleri Başkanı Düzce

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Düzce Programı Kapsamında Düzce Üniversitesini Ziyaret Ederek bilgiden Bilince Konulu Konferansta Öğrencilerle Bir Araya Geldi

26 Mart 2018 Pazartesi 20:10
357 Okunma
Diyanet İşleri Başkanı Düzce


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, konferans öncesinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakarı ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi. Rektör Çakar, Prof. Dr. Ali Erbaşı konuk ettikleri için memnuniyet duyduklarını ifade ederek başar ve iyi niyet temennilerini iletti.

Rektörlük ziyareti sonrasında, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin düzenlediği Cumhuriyet Konferans Salonundaki Bilgiden Bilince başlıklı konferansa geçildi. Programa; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Müftüsü Selami Emen, İlçe Müftüleri, din görevlileri ile öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz gerçekleştirdi. Rol model olmuş kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ettiklerini belirten Prof. Dr. İsmail Karagöz, bu amaçla Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaşı ağırladıklarını söyledi. Bilginin önemli, bilgiyi bilince ve güzel ahlaka dönüştürmenin daha önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karagöz, konuşmasını Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile ilgili bilgiler vererek sonlandırdı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, paylaşıldıkça çoğalan tek kaynağın bilgi olduğunu vurgulayarak insanın; bilinç, vicdan ve akıl üçlüsü ile diğer varlıklardan ayrıldığına işaret etti. Bilgiye sahip olmak ve onu çoğaltmanın insanın elinde olduğunu dile getiren Rektör Çakar, bilgiyi yönetmenin çok önemli olduğunun altını çizerek katılımları için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaşa teşekkür etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üy. Selim Argun, üniversitelerin; global farkındalık meydana getirmek, medeniyet değerleri taşıyan bireyler yetiştirmek ve meslek sahibi edindirmek şeklinde üç temel fonksiyonu olduğuna dikkat çekti. Öğrencilere; interdisipliner çalışmayı ve çift anadal yapmayı, yabancı dil öğrenmeyi ve medeniyet değerlerini temsil edebilmek için çok çalışmayı tavsiye eden Selim Argun, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Düzce Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşarak sözlerine başladı. Bilginin cehalettin zıddı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ali Erbaş, İslamiyetten önce Mekkenin dışında da dünyada zulüm yaşandığını ifade ederek İslamın sadece Mekkenin insanlarını değil, tüm insanlığı kurtardığına dikkat çekti. İlk ayeti Oku olan Kuran-ı Kerimin hem okumayı hem yazmayı, ilmin önemini ve insanları uyandırmayı öğrettiğini belirten Prof. Dr. Erbaş, o günkü cahiliye devrinin bugün de var olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kuran-ı Kerimin bilgiyle insanları karanlıktan aydınlığa çıkardığının altını çizen Diyanet İşleri Başkanı, ilmin kapısının Kuranla açıldığını ve İslam medeniyetine ilim medeniyeti denildiğini sözlerine ekledi. İlme ve bilgiye sarıldığımız zaman huzurlu bir toplum olduğumuza işaret eden Erbaş, İslam medeniyetinin ilmi hep fayda ve insanların mutluluğu için kullandığını dillendirdi. Yanlış bilginin zulüm, faydalı bilginin mutluluk getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Erbaş, topluma en büyük zararı, bilmediğini bilmeyip her yerde konuşan insanların verdiğini ifade etti.

Bedir Savaşında esirlerin 10 kişiye okuma yazma öğretme karşılığında serbest bırakıldığını ve bunun dünyada örneğinin olmadığını söyleyen Prof. Dr. Erbaş, bu örneğin bile İslamın ilime verdiği önemi fazlasıyla gösterdiğini belirtti. Bütün peygamberlerin getirdiği din İslamdır. İnsanlığı hayra çağıracak, iyilikleri emredecek, kötülükleri men edecektir. diyen Prof. Dr. Ali Erbaş, mezhep savaşı çıkarmak isteyenlere karşı uyarılarda bulunarak konuşmasını noktaladı.

Hediye takdimiyle son bulan konferansın sonrasında Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesini de ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ziyaretin ardından Düzce Üniversitesi programını tamamladı.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.