29 Nisan 2024

Diş Sağlığı Merkezi Tam Kapasite İle Hizmet Veriyor

Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesine kattığı 21 yeni personeli hizmet yelpazesini genişletiyor.

21 Kasım 2018 Çarşamba 11:56
568 Okunma
 Diş Sağlığı Merkezi Tam Kapasite İle Hizmet Veriyor

2014 yılında 108 personeli ile hizmet vermekte olan Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2018 yılında 4 ü uzman olmak üzere 47 Diş Hekimi, 107 destek personeli ve bu yılın başlarında açılan Çocuk Semt Polikliniği ile hizmet kalitesini gün geçtikçe arttırıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, diş hekimliğinin tüm alanlarında tedavi ve koruyucu sağlık hizmetleri sunuyor.
hizmetlerin içerisinde diş çekimi, gömülü ve cerrahi diş çekimleri, periodontolojik işlemler, diş taşı temizliği, dolgu tedavisi, kanal tedavisi, tüm ağız diş çene cerrahisiişlemleri, sabit hareketli protezler, gece plağı, sabit ve hareketli ortodonti tedavileri,çocuk hastalarda tüm tedavi işlemlerinin yanında flor fissür uygulamaları, yer tutucu gibi koruyucu işlemler yer alıyor.

Radyolojik görüntüleme sistemlerini de bünyesinde barındıran Merkez; yapılan çekimlerin direkt poliklinik ortamına aktarıldığı bir sisteme sahip. Bu sistem İlçe Entegre Kliniklerde görev yapan Diş Hekimlerinin de erişimine açık ve aynı anda yapılan tüm görüntülemeler İlçelerde yer alan Diş Hekimlerince de görülebiliyor.
Zaman zaman okullarda yapılan taramalar ve bilgilendirme sunumları ile Koruyucu Diş Hekimliği alanında da hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bu bilgilendirme sunumlarını huzur evi ziyaretlerinde de yaşlılara yönelik olarak yapıyor.

Kurumumuz bünyesinde bulunan Diş Protez Laboratuvarı ve Sterilizasyon ünitesinden görüntüler.Bölgede tek olan Çocuk Semt Polikliniği 8 aktif Diş Hekimi ile Şubat ayından bu yana hizmet veriyor.
Özel olarak tasarlanan Poliklinik çocuklarda oluşan Diş Hekimi korkusunu ilgi çekici tasarımıyla önlerken tedavi hizmetinin kusursuz olarak verilmesini sağlıyor. Böylece sağlıklı nesiller yetiştirmek noktasında gerekli olan ağız ve diş sağlığına ilişkin beceriler çocuklara erken yaşta kazandırılmaya çalışılıyor.
Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında ülke genelinde uygulanmaya başlayan Evde Bakım Sağlık Hizmetleri kapsamında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren bir ekip bulunuyor.

2017 yılında 86 ev ziyareti gerçekleştiren ekip bu yıl 204 ev ziyareti ile Düzcenin evde bakım hastalarının çekim, dolgu, protez gibi diş tedavilerini gerçekleştiriyor.Düzce İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonuyla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Atatürk Devlet Hastanesi,Genel Anestezi altında Diş Tedavileri hizmeti de veriyor. Zihinsel, fiziksel engelli ve koopere olamayan hastaların tedavileri haftanın belirli günlerinde Atatürk Devlet Hastanesinin Ameliyathanesini kullanılarak Diş Hekimlerince gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.