6 Mayıs 2024

Çabuktan çölyak Farkındalığı

Ak Parti Düzce Milletvekili Adayı Dr. Numan Çabuk, Seçim Çalışmaları Kapsamında Sürdürdüğü Çalışmalarına Verdiği İftar Arasında Çölyak Hastaları Ve Yakınlarıyla Bir Araya Gelerek, Glutensiz Yaşam Konusunda Farkındalık Yarattı.

04 Haziran 2018 Pazartesi 12:10
352 Okunma
Çabuktan çölyak Farkındalığı

24 Haziran seçimleri öncesinde tempolu bir çalışma sürecine giren AK Parti Düzce Milletvekili adayı Dr. Numan Çabuk, genetik bir hastalık olan ÇÖLYAK hastaları ve yakınlarıyla düzenlenen iftar programında buluştu.

Kentteki çölyak hastalarına özel ürünler üreten bir kafeteryada düzenlenen yemekte, Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Hemşire Filiz Elif Samancı ve ailelerle bir araya gelen Çabuk, dernek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Çabuk yaptığı açıklamada, ailevi kalıtımın söz konusu olduğu hastalığın bunun yanı sıra farklı dönemlerde de ortaya çıkabileceğini belirterek, Bu hastalıktan muzdarip olan hastalarımızın tek ve en önemli tedavisi buğday, arpa, çavdar, yulafta bulunan glutenden uzak bir yaşamdır. Ömürlerinin sonuna kadar bunlardan uzak durmak zorundadırlar. Çölyak hastalarımızın da toplum içerisinde rahat hareket edebilmelerini sağlamak adına yeni düzenleme çalışmaları ilgili bakanlıklarımız tarafından yapılıyor dedi.

Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Hemşire Filiz Elif Samancı ise hastalık hakkında genel bilgilendirme yapmasının ardından Dr.Çabukun iftarlarına katılmasından ötürü hastalar ve yakınları duydukları memnuniyeti dile getirerek, Derneğimizin Düzcede bir yapılanması olmadığı için Sakaryada çalışmalarımı sürdürüyorum. Amacımız sosyal hayatın içerisinde bizlerinde olduğunun bilinmesi ve şehrin belli bölgelerinde glutensiz ürünlerin de yapılıyor olmasını sağlayabilmek. Bu açıdan farkındalık yaratmak istiyoruz. Sayın Çabuka bizlere gösterdikleri desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz dedi.Program, iftarın ardından edilen sohbetle devam etti.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.