28 Mart 2024

Belediye İşçisi Enflasyona Ezdirilmedi

Düzce Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında daimi işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesinde iyileştirme yapılarak işçiler enflasyona ezdirilmedi. Ayrıca BELKA çalışanları için iş barışı sağlanması amacıyla 45 saat olan mesai saati 40 saat olarak yeniden düzenlendi.

21 Nisan 2021 Çarşamba 16:15
263 Okunma
Belediye İşçisi Enflasyona Ezdirilmedi

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye işçilerinin haklarını alabilmeleri için bir adım daha atarak Hizmet-İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesinde iyileştirmelere gidilmesini sağladı. 
İşçilerin haklarını alarak daha iyi hizmet verebilmelerini sağlayan sözleşmeye göre belediye daimi işçilerine daha önce verilmeyen yakacak yardımı tekrar Toplu İş Sözleşmesine eklendi. 
Öte yandan daimi işçilerinin Ramazan ayı gıda yardımı da nakde çevrilerek işçilerin istedikleri gibi kullanmaları sağlandı. 
İŞ BARIŞI SAĞLANDI
Düzce Belediyesi iştirak şirketlerinden olan BELKA çalışanlarının da diğer işçilerle aynı mesai saatlerinde çalışmalarını sağlayan ek protokol de imzalandı. 
BELKA personelinin daha verimli ve etkin bir şekilde çalışması ve diğer personelle aynı mesai saatlerinde çalışmalarını sağlayacak düzenleme ile daha önce 45 saat olan mesai saati 40 saate indirildi. Böylelikle işçiler arasındaki iş barışı da sağlanmış oldu. 
TÜM PERSONELİMİZE HAYIRLI OLSUN
Her gün sahada Düzce’yi daha modern ve güzel bir kente dönüştürmek için çalışan belediye emekçilerinin soysal hak ve ücretlerini iyileştirmek için Toplu İş Sözleşmesinde iyileştirmeye gittiklerini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Belediye işçilerimiz gece gündüz demeden Düzce’mize ve Düzcelilere hizmet etmeye devam ediyor. 
Biz de personelimizin haklarını savunmak, onları enflasyona ezdirmemek için ülke ve belediye imkânlarını göz önünde bulundurarak bazı noktalarda iyileştirmelere gittik. 

2021-2023 yıllarını kapsayacak bu sözleşmenin işçilerimiz ve aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 
Ayrıca BELKA çalışanlarımızın da iş barışını sağlamak adına diğer işçilerimizle birlikte aynı mesai saatlerinde çalışmalarını sağladık. 
Tüm Belediye personelimize hayırlı olsun diliyorum” şeklinde konuştu. 
Toplu İş Sözleşme törenine Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Başkan Yardımcısı Sinan İnan, Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir katıldı.  

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.