29 Mart 2024

BAŞKAN ÖZLÜ"DEPREME KARŞI SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ"

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin 22. yılında mesaj yayımladı.

11 Kasım 2021 Perşembe 17:30
192 Okunma
BAŞKAN ÖZLÜ

Depremde hayatını kaybedenler vatandaşlar için başsağlığı dileyen Başkan Özlü, depremin yıkıcı etkisinden kurtulmanın tek yolunun ise bilinçli ve tedbirli olmak olduğunu hatırlattı. 
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü,  Düzce’nin kaderini değiştiren 12 Kasım Düzce depreminin 22. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen iki büyük depremde birçok vatandaşın hayatlarını kaybetmesi ve yaralanmasının acısını halen yaşadıklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Türkiye’nin jeolojik yapısı ve Düzce’nin önemli fay hatlarından biri olan Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunduğu gerçeğini hiçbir zaman unutmamalıyız. 
Deprem tehlikesi ile her zaman karşı karşıyayız. Depremin yıkıcı etkisinden kurtulmanın tek çaresi de bilinçli ve tedbirli olmaktır”  diye konuştu 

"DEPREM BİLİNCİ İLE HAREKET ETMELİYİZ"
Açıklamasına “Düzce Belediyesi’nin afet risklerini göz önünde bulundurarak, yerel yönetim kudretini de kullanarak binaların kat sayısından ve yapımında kullanılan malzemelerden taviz vermiyoruz” diyerek devam eden Başkan Özlü, Düzce’nin kentsel dönüşümünde depremin etkilerinin azaltılması ve afetlere karşı tedbirlerin ön planda olduğunun altını çizdi. 
Deprem bilincinin çocuk yaşlardan itibaren topluma verilmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Özlü, “ Okullarımızda, kurslarımızda deprem ve diğer afetlere karşı alınması tedbirler uygulamalı olarak öğretilmesi elzemdir. 
Düzce Belediyesi olarak gerek itfaiye müdürlüğümüz gerekse de yapılaşma ile ilgili diğer birimlerimiz üzerlerine düşen görevi sorumluluk bilinci içinde ifa etmektedirler” ifadelerinde bulundu. 
Başkan Özlü sözlerini şöyle tamamladı: 
“Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi, rahmetle anıyorum. Ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyor, tekrar baş sağlığı diliyorum. Rabbim bir daha ülkemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.