17 Mayıs 2024

Bakanlar Düzcede

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İle Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Bir Dizi Programlara Katılmak Üzere Düzceye Geldiler.

08 Mayıs 2018 Salı 00:34
311 Okunma
Bakanlar Düzcede

İlk olarak Düzce Valiliğini ziyaret eden bakanlar, burada basın toplantısı düzenledi. Bakan Özlü, Düzce'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından önemli yatırımların yapıldığını söyledi.

DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Düzceye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, valilik ziyaretinde gerçekleştirilen toplantıya , Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile ilçe ve belde belediye başkanları ve bakanlıklara bağlı bürokratlar hazır bulundu.

Bakan Eroğlu ise, Türkiye'de ilk bal ormanını Düzce'de kurduklarını ve bu sayede bal üretiminde Türkiye'nin dünyada 2. sıraya yükseldiğini söyledi. Bundan sonra aracılara desteği biz vereceğiz. Bal ormanı kuracağız. Şaşırdılar bal ormanı ne demek? Bal ormanı alanda yeri hazırlamak. Çam balı ya da kestane balı. Oraya ne istiyorlarsa dikeceğiz. Bu sayede Türkiye dünyada ikinci sıraya yükseldi. Çok kısa zamanda 8-10 yılda Türkiye büyük bir mesafe kaydetti. Buna da ilk kez Düzce'nin Yığılca ilçesinden başladık. Hatta ben Yığılca'ya gittiğim zaman orada çok güzel bir alan var, şifalı bitkiler var.

Yığılca'da çok kısa sürede bir bal ormanı kurun dedik, bu bal ormanı kuruldu. Hatta o kadar muhteşem ki Yığılca bal köy markası oluştu. Bu sertifikalı ve şifalı bir bal" diye konuştu.

İki bakan, daha sonra Düzce'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılacak 9 tesisin toplu temel atma törenine katılmanın ardından esnaf ziyaretlerinde bulundular.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.