26 Nisan 2024

AYŞE KEŞİR; “KÜRT FUTBOLU” BÖLÜCÜ BİR DİLDİR.

Ak Parti Düzce Millwtvekili Ayşe Keşir bu bölücü dil gençlere kandil'i mi vaat ediyor?

15 Kasım 2020 Pazar 00:00
370 Okunma
AYŞE KEŞİR; “KÜRT FUTBOLU” BÖLÜCÜ BİR DİLDİR.

Düzce Milletvekili Ayşe KEŞİR, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe müzakerelerinde yaptığı konuşmada; “Az önce bazı ifadeler kullanıldı, bunları buradan kabul etmediğimi ifade etmek istiyorum. Spor birleştirici bir unsurdur. Sporu "Kürt futbolu" diye ayırmak, o dil bölücü bir dildir, şehirleri "Kürt kenti" diye ayırmak bölücü bir dildir. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız, sporda şiddete de karşıyız. Bölgedeki gençler, Kürt çocukları, bu dilden çekiyor ne çekiyorsa bu bölücü dilden çekiyor. Bu bölücü dili asla kabul etmediğimizi ifade etmek istiyorum. Gençlerin sporla birleşmesine bile engel olan, sporla normalleşmesine engel olan bu dil, gençlere neyi vaat ediyor, Kandil’i mi?” dedi. 
TÜRKİYE, GENÇ NÜFUSU YOĞUN BİR ÜLKE
15-24 yaş arası nüfusumuzun 15,6'sını oluşturuyor. Avrupa Birliği ülkeleri ortalaması 10,7 olduğu bir yerde çok büyük bir oran, onun çok daha üstünde. Sadece kendi ilimi söyleyeyim: 2004 yılında merkez nüfusu 90 bin olan il -15 yıl sonra- bugün 2 katını aşmış durumda. Büyük bir oranla göçle bunu aşmış durumda. Şu an, Düzce hem Kafkaslardan hem Balkanlardan hem Karadeniz'den hem Kars, Ağrı bölgesinden aldığı göçlerle hem Türkiye'nin tüm demografik çeşitliliğini temsil eden, genç nüfusu da yüksek bir il. 
KADIN YOKSULLUĞU İLE MÜCADELEDE EĞİTİME ERİŞİM EN ÖNEMLİ ARAÇTIR. 
Kadın yoksulluğuna çalışmış bir milletvekiliyim. Kadının eğitime katılım oranı arttıkça özellikle okuryazar olmayan kadın, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite eğitimine katıldıkça yoksulluk basamaklarını hızla aşıyor. 
Üniversite eğitimi almış kadınların yüzde 70'i istihdama katılabiliyor. 
AK Parti politikalarının en önemlisi her yıl açtığımız üniversitelerle beraber, açtığımız yurtlar ve kız öğrenci yurtları. Bu anlamda hem kız çocuklarının eğitime katılması ve yükseköğrenime katılması, kadın yoksulluğuyla mücadele noktasında bu kız öğrenci yurtlarının da yerini ve altını özellikle çizmek isterim. 
BÖLGE HALKININ VE KÜRT ÇOCUKLARININ EN BÜYÜK DÜŞMANI, PKK TERÖR ÖRGÜTÜ VE YANDAŞLARIDIR
Az önce bazı ifadeler kullanıldı, bunları buradan kabul etmediğimi ifade etmek istiyorum. Spor birleştirici bir unsurdur. Sporu "Kürt futbolu" diye ayırmak, o dil bölücü bir dildir, şehirleri "Kürt kenti" diye ayırmak bölücü bir dildir.     Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız, sporda şiddete de karşıyız. Bölgedeki gençler, Kürt çocukları, bu dilden çekiyor ne çekiyorsa bu bölücü dilden çekiyor. Bu bölücü dili asla kabul etmediğimizi ifade etmek istiyorum. 
Gençlerin sporla birleşmesine bile engel olan, sporla normalleşmesine engel olan bir dilin gençlere neyi vadettiğini, Kandil'i mi vadettiğini buradan sormak istiyorum.
DÜZCE, BAZI SPOR YATIRIMLARI İÇİN DE PİLOT BİR İL
İlimiz özellikle büyükşehirlere yakınlığı itibarıyla hem coğrafi güzellikleri itibarıyla Düzce ili aslında bazı spor yatırımları için de pilot bir il. Bunu niye söylüyorum? Büyükşehirde de gençlerin geleceği gençlik kamplarına ihtiyacımız var.  Bu anlamda yatırımlar yapılıyor. İlimize yapılan yatırımları burada hızlıca söylemem lazım. Şu an Düzce'ye ikinci yarı olimpik havuz yapılıyor ve tahsis aşamasında, ödeneği geldi. Yine Çilimli'de ve Akçakoca ilçelerimizdeki stadyumlar ve saha yatırımlarının da geçici kabulü yapıldı. Geçen haftalarda gezdim, 584 kişilik Mahpeyker Kız Öğrenci Yurdumuz, az önce yurtlarla ilgili eleştiri yapan vekillerimizi önümüzdeki hafta sonu ilimize davet ediyorum, bu yurdumuzu gelip yerinde görsünler; bunun da geçici kabulü yapıldı. 3 kişilik odalar, banyosu içinde, çalışma olanakları, internet ortamı, özellikle kız öğrenciler olduğu için beni ayrıca ilgilendiriyor, diğer erkek öğrenci yurtlarımız da aynı şekilde.   35 bin öğrenci nüfusu olan bir il için bu anlamda önemli bir yatırım, ben buradan tekrar sizlere teşekkür ediyorum. 
DÜZCE’YE SADECE SON İKİ YILDA 50 MİLYON TL YATIRIM/PLANLAMA
Sadece son iki yılda yaklaşık 50 milyonu bulan gençlik, spor yatırım/planma bizim ilimiz için önemli bir kazanç. Şunu söylemem lazım. Özellikle köy spor sahaları ve basket potalarıyla ilgili taleplerimiz var, bunu sizinle daha önce görüşmüştük. Çünkü sporun erişilebilirliği son derece önemli. İlimizde 2 bin, 3 bin hatta 4 bin nüfuslu köyler var. Bu köylerdeki gençlerin merkeze transferinden ziyade kendi bölgelerinde spora erişimini önemsiyoruz.
Bu konuda da sizinle istişarelerimiz oldu, desteğinize şimdiden teşekkür ediyorum.
Ben, bütçenizin hayırlı olmasını diliyor, ekibinize ve size teşekkür ediyorum.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.