26 Nisan 2024

Arıcılığı Bölgesel Kalkınmada Bir Numara Yapacağız

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Ve Uygulama Merkezi (dagem) bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Ve İhtisaslaşma Projesi Kapsamındaki Arıcılık Eğitimlerine Devam Ediyor

30 Mayıs 2018 Çarşamba 17:42
877 Okunma
Arıcılığı Bölgesel Kalkınmada Bir Numara Yapacağız

Düzcenin bölgesel kalkınmasında arıcılık sektörünü ön plana çıkarmaya çalışan DAGEM, gerek arıcılığa yeni başlayacak olan arıcıların, gerekse teknik arıcılık hususunda eksikleri olan arıcıların eksiklerini tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. 2018 yılının ilk arıcılık eğitimini Gölyakada 32 kişilik bir gruba veren DAGEM, Akçakocaya bağlı Davutağa köyünde de 22 kişilik bir gruba arıcılık eğitimi vererek, arıcılıkla uğraşanların sayısını artırmayı hedefliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu, Düzce Yığılca arı eko tipinin, kestane balı ve propolis üretim kapasitesi nedeniyle önemli bir arıcılık potansiyeline sahip olduğunu belirtti.
Düzcenin arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi için bütün olanaklara sahip olduğunun altını çizen Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, buna rağmen Türkiyenin genelinde olduğu gibi Düzcede de bal dışındaki arı ürünlerinin üretimi ve pazarlanmasının yapılmadığını vurguladı.
DAGEMin verdiği arıcılık eğitimlerinde, kursa katılanları arı ürünleri hakkında bilgilendirdiğini belirten Kekeçoğlu, kurs sonunda birkaç kişinin propolis üretimi ve satışı konusunda da özel sektörle protokol imzalamasına katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Verilen eğitimlere; çiftçiler, arıcılar, hanımlar ve üniversite öğrencilerinin de katılım gösterdiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kekeçoğlu, Gençlerin sektöre ilgi duyması sevindirici. Eğitimlerde özellikle arı sütü üretimine öncülük edecek olan hanımlara ağırlık vermeye çalışıyoruz. Arı sütü üretimi ince ve hassas bir iş olduğu için, arı ürünün üretimine hanımlar liderlik etmelidir.
Düne kadar hiç propolis üretimi yokken, Düzce propolis üretimine başladı. Geniş ormanlık alanları nedeniyle önemli bir propolis üretim lokasyonu olan Düzcenin propolis üretiminde lider olacağını düşünüyorum. Şimdi sıra arı sütü üretiminde. Bundan sonra vereceğimiz eğitimlerde buna ağırlık vermeyi planlıyoruz. Bütün bu süreçlerin sonunda arıcılığı bölgesel kalkınmada bir numara yapacağız. dedi.
Özellikle girişimci ruhuna sahip olan ve arı sütü üretmek isteyen kadınları DAGEMin eğitimlerine beklediğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Kekeçoğlu, eğitim programlarına katılanlara ve emek verenlere teşekkür ederek açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.