14 Mayıs 2024

AK PARTİ'DE"SECİM GÜNDEMLİ"MAHALLE BAŞKANLARI BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerle ilgili 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından Düzce’de yoğun katılımlı “AK Parti Mahalle Başkanları ve Sandık Kurulu Üyeleri Toplantısı” gerçekleştirildi.

04 Şubat 2023 Cumartesi 20:00
125 Okunma
AK PARTİ'DE

AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın öncülüğünde, KYK Avni Akyol Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı ve Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve MKYK üyeleri Neslihan Ay ile Ayla Gündoğuş da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Şulenur Kubilay Yılmaz, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gelecek yüzyılın inşasının temelini atmakta en büyük katkıyı sağlamaya hazır olduklarını vurgulayarak, “Tüm ilçe ve beldelerimizdeki başkanlarımız ve yönetimleriyle bir araya geldik. 
Teşkilatımızın her kademesinin tek derdinin ak davamızın bayrağını daha yükseklere ve en yükseklere taşımak olduğunu gördük. Düzce ili ak kadınları olarak sadakatle, başarı için ant içmiş bir çalışmaya, teşkilatımızın kalbe giden ana damarları olan siz değerli temsilcilerimizle devam edeceğiz. Gece-gündüz demeden alnımızın teriyle çalışarak 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimde, gelecek yüz yılın inşasının temeline Allah’ın izniyle bizler de en büyük katkıyı sağlamaya hazırız. Evimizdeki büyüklerimizden, eşimizden, minicik evlatlarımızdan helallik alarak il, ilçe ve beldelerimizde çalınmadık kapı bırakmadan, tüm seçmenlerimizi ziyaret ederek onlarla hemhal olmak için çıktığımız bu yolda rabbim yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokrasilerde sandık namustur.Aynı zamanda sandık milli iradenin yıkılmaz kalesidir’ sözlerini hatırlatarak, “Bizler de liderimizin gösterdiği bu yolda sandıklarımıza sahip çıkarak, liderimizin emanetine leke sürdürmeyeceğiz” diye konuştu.
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, bugün yasaklardan arınmış, yasakları tarih sayfalarına gömmüş bir Türkiye olduğunu belirterek, “Üniversite öğrencilerinin yarısı artık kız öğrenci. Bu, uzmanlaşan ve meslek sahibi olan kızlarımızın daha çok istihdama katılması, iş gücü piyasalarına daha çok katılması, daha çok siyasette karar mekanizmalarında yer alması demek” dedi.

Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını vurgulayan Keşir, “Bu, kadınlar için de böyle. 21 yıl öncesi kadınlarını hatırlarsak 2001 yılında üniversite çağındaki çocuklarımızın ne yazık ki yüzde 13'ü üniversiteye gidebiliyordu. Neden? Çünkü yasaklı bir Türkiye vardı. Üniversiteler büyük şehirlerde kümelenmişti. Aileler kız çocuklarını göndermeye çekiniyorlardı. 
12 Eylül kuşağı, terör ve çatışmadan korktuğu için üniversiteye gidemiyordu. Kız çocuklarının okumaması için pek çok sebep vardı” diye konuştu.
Keşir, bugün “kadın hakları” diye mangalda kül bırakmayanların o gün iktidarın ortağı olduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal, Avrupa'daki birçok ülkeden önce Türk kadınına armağan olarak 1934'te seçme seçilme hakkı verdi. Ama ne yazık ki 1935'teki ilk parlamentodaki kadın oranı yüzde 4,1; 2002 seçimlerine kadar hiç aşılamadı. 
Hatta darbe dönemlerinde yüzde 1'in altına bile düştü. Nerede bu kadın hakları savunucuları? Kızlar okula gidemezken neredeydiler? Kadınlar seçme seçilme haklarını kullanamazken neredeydi? Bu kadınlar çalışamaz, iş sahibi olamazken neredeydi? Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın 2001 yılında dediği 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' söylemi gibi, bugün yasaklardan arınmış, yasakları tarih sayfalarına gömmüş bir Türkiye var.
Üniversite çağındaki kız çocuklarının üniversiteleşme oranı yüzde 49. Bugün ülkemizin 81 ilinde üniversite var. 1935'te 4,1 olan kadın milletvekili oranı, 2002 seçimlerinde ilk kez bu oranın üzerine çıktı. Bugün 2001'den bu yana seçimlerle birlikte parlamentoda bulunan kadın milletvekili oranı yüzde 17,4'tür. Bu, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısıdır.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.