29 Nisan 2024

51 Aday Adayı Ak Partiden Başvuru Yaptı

Ak Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 24 Haziranda Yapılacak Olan Cumhurbaşkanlığı Ve Milletvekilliği Seçimleri Öncesindeki Aday Adaylık Süreci Ve Seçmenlere Önemli Bilgiler Aktardı.

03 Mayıs 2018 Perşembe 22:12
344 Okunma
51 Aday Adayı Ak Partiden Başvuru Yaptı

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutlayarak basın açıklamasına başlayan İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Düzce Milletvekili aday adayı müracaat sayısının 51 olduğunu açıkladı. 16 Nisan Referandumunun ardından yeni sistemle ilk defa seçim yapılacağını kaydeden Keskin, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı için 26 Nisanda almaya başladığımız aday adaylık başvuru süreci 2 Mayıs 2018 saat 19:00da sona ermiştir.
Bu süreç içinde AK Parti Düzce İl Başkanlığımıza 51 aday adaylık müracaatı yapılmıştır. Aday adaylarımızın 8i Genel Merkezden yaparken 43 aday adayımız da İl Başkanlığımızdan müracaat etti. Bunların 10u kadın, 1i kadın olmak üzere 3 genç aday adayımız, 2 engelli adayımız bu süreçte AK Partimizi yalnız bırakmayarak aday adaylık müracaatlarını yapmışlardır. Bu da AK Partimizin toplumun her kesimine hitap ettiğini göstermektedir dedi. "5 Mayısta Temayül Yoklaması"
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, aday adaylarının 5 Mayıs tarihinde 18 Temmuz Spor Salonunda teşkilatların katılacağı bir temayül yoklaması yapılacağını belirtti. Temayül Yoklaması, kamuoyu araştırmaları ve anketlerin yapılmasının da ardından Genel Merkezde aday adaylarının mülakata gireceğini söyleyen Keskin, aday adaylarına çıkmış oldukları yolda başarılar diledi. Adayların belirlenmesi ile birlikte 24 Haziran seçimlerine yoğun bir şekilde çalışarak gireceklerini söyledi. "Seyyar Sandık Başvuruları 12 Mayısta Sona Eriyor" Seyyar Sandık uygulaması ile vatandaşların sandığa giderken yaşadığı zorlukları ortadan kaldırdıklarını söyleyen Keskin, Özellikle son seçimlerde sıkça rastlanan ve vatandaşların oylarına sahip çıkmak için sedye ile sandık başına gelmelerinden dolayı yaşanan rahatsızlıkları gidermek için seyyar sandık sistemi getiriliyor. Buna göre; Yatağa bağımlı vatandaşların seçme hakkının kullanılması için seyyar seçim sandığı kullanılacak. Vatandaşlar 2 Mayıs ile 12 Mayıs tarihlerinde muhtarlıklara başvurarak seyyar sandık talep edebilecek. Seyyar sandık talep formunu yatalak hastanın bir yakını doldurup yatalak hastaya ilişkin raporu da talep formuna ekleyip muhtarlıklara teslim ettikten sonra seçim günü sandık, vatandaşın ayağına gelecek. Bu büyük kolaylık milletimizin oy kullanma ve seçme hakkına duyulan saygının önemli bir yansımasıdır dedi Seçmen Listelerini Kontrol Edin 24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçmen listelerinin askıya çıktığını ve 12 Mayıs günü askıdan kaldırılacağını belirten İl Başkanı Hikmet Keskin, Yerleşim yeri değişikliği nedeniyle seçim çevresi değişen ilçe seçim kurullarınca, güncelleştirme ve muhtarlık bölgesi askı listelerinin düzenlenmesi ile sandıkların numaralandırılması işlemleri yeni durum esas alınarak yapılacak. Buna göre, seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan, birinci oylama için 24 Haziran 2000, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde 8 Temmuz 2000 tarihinde ve daha önce doğan kişiler yıl, ay ve günü gösteren, nüfus müdürlüğünce verilen T.C. Kimlik Numarası bulunan ve kimlik bilgilerini içeren belge ile ilçe seçim kurulu başkanlığına başvuracak. Vatandaşlarımızın seçmen listelerini kontrol etmesi demokrasi şöleni içinde geçecek seçimler için oldukça önemlidir şeklinde konuştu.

Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

TÜM KATEGORİLER

  1. Gündem
  2. Ekonomi
  3. Siyaset
  4. Asayiş
  5. Sağlık Ve Çevre
  6. Spor
  7. Eğitim
  8. Sektörel
  9. 3 Sayfa
  10. Dünyadan
Memleketim Düzce, Düzcede haberciliğinin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.